Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii va putea merge la Spitalul Sfânta Maria. Primăria şi-a dat acordul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Corpul de control al Ministerului Sănătăţii va putea efectua un control la Spitalul Sfânta Maria din Capitală, după ce Primăria Generală şi-a dat acordul în acest sens. Anunţul a fost făcut de ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Mai precis, corpul de control va merge în spital pe datele de 8 şi 9 decembrie, pentru a vedea şi centrul de transplant de plămâni dar şi pentru a verifica modul în care s-au efectuat achiziţiile în spital.

„Nu am fost niciodată la Sfânta Maria şi nu îmi dau cu părerea asupra Spitalului Sfânta Maria decât pe baza documentelor pe care le primesc de la specialişti. Nu cred că e bine ca ministrul să fie un specialist în toate şi să meargă şi să vadă cu ochii lui şi apoi să ia o decizie doar pe baza lucrurilor pe care le-a văzut şi a putut să le judece cu capabilităţile de care dispune”, a explicat Voiculescu.

Potrivit acestuia, există documente foarte clare care să-i susţină acuzaţiile din ultima vreme. „De asemenea, în grila de acreditare sunt specificate acele lucruri. Grila de acreditare nu am completat-o eu, este completată de inspectorii de la Agenţia Naţională de Transplant împreună cu personalul sau poate chiar cu domnul manager Copcă”, a mai spus ministrul.

Copcă: „Vom cere daune morale Ministerului Sănătăţii”

La rândul său managerul Spitalului Sfânta Maria, Narcis Copcă, a solicitat marţi ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, să asigure „de urgenţă” banii pentru începerea transplantului pulmonar.

„Refuzul plăţii către spital este, de fapt, dorinţa de a nu face transplant pulmonar în România şi de a-l face cu predilecţie la AKH. Solicităm de urgenţă şi pe cale penală şi pe cale civilă şi pe cale media domnului ministru să semneze cât mai repede dreptul asiguratului român, respectiv plata transplantului pulmonar spre centrul acreditat de Guvernul României”, a arătat Copcă.

Potrivit acestuia, pentru realizarea unui astfel de transplant suma medie necesară în România este de aproximativ 87.000 de euro. El a afirmat că, pe lângă procesul penal pe care spitalul i l-a intentat ministrului Sănătăţii, se vor cere şi daune morale.

„Îi mai trag atenţia domnului ministru că, pe lângă procesul penal pe care o să îl aibă sau îl are, noi o să solicităm daune pentru că dânsul, fără să calce vreodată în acest spital, deşi l-am invitat prin adrese de mai multe ori, l-am invitat la discuţii bărbăteşti, la discuţii de bună informare, de cunoaştere a noastră a echipelor medicale, constat că dânsul nu numai că nu a fost în niciun spital din România şi se tratează la AKH, pentru că asta este opţiunea, dar la noi nu a vrut să vină. În schimb, ne trimite fel şi fel de controale, în parte mai mult sau mai puţin abuzive ... În şedinţa de Guvern, vă spuneam, a menţionat un lucru extrem de urât, extrem de grav pentru un om care ar trebui să îşi iubească ţara, să îşi iubească sistemul, să îşi iubească pacienţii, medicii, să însufleţească şi să ajute la reformare acestui sistem. Dânsul a spus că nu s-ar opera la Sfânta Maria”, a spus Copcă, citat de Agerpres.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite