Copiii cu vârsta de peste 12 ani pot fi înscrişi în platforma de vaccinare. Imunizarea lor anti-COVID începe miercuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a aprobat vineri autorizarea vaccinului Pfizer pentru copiii cu vârste de 12-15 ani  FOTO: Arhivă
Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a aprobat vineri autorizarea vaccinului Pfizer pentru copiii cu vârste de 12-15 ani  FOTO: Arhivă

Părinţii copiilor cu vârsta peste 12 ani îi pot înscrie în platformă în contul lor, începând de marţi, iar miercuri se dă startul imunizării acestora anti-COVID, anunţă reprezentanţii Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV).

„Platforma de programare a fost optimizată şi permite programarea copiilor cu vârsta de 12 ani şi peste prin contul părinţilor. Schema de vaccinare şi modalităţile de programare sunt la fel ca la populaţia adultă. Este obligatorie acordarea consimţământului informat de către părinţi sau de către tutorele legal”, au precizat reprezentanţii CNCAV într-o postare pe pagina  de Facebook RoVaccinare.

Vaccinul autorizat pentru copiii cu vârsta de 12 ani şi peste 12 ani este Comirnaty, produs de BioNTech Pfizer, despre care studiile efectuate arată un profil de siguranţă şi o tolerabilitate foarte bune, cu eficacitate maximală. 

Potrivit sursei citate, în grupul copiilor care au fost vaccinaţi nu s-au înregistrat cazuri de COVID-19, comparativ cu lotul copiilor nevaccinaţi.

vaccinare grafic foto cncav

Reamintim că Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a aprobat vineri autorizarea vaccinului Pfizer pentru copiii cu vârste de 12-15 ani. 

Iar coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, a declarat vineri, după ce Agenţia Europeană pentru Medicamente a autorizat vaccinul Pfizer pentru copiii de 12-15 ani, că aceştia se pot vaccina la orice centru unde există acest vaccin, cu sau fără programare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite