UPDATE Specialiştii au emis miercuri mai multe avertizări de Cod galben de vânt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe judeţe din ţară au fost, miercuri, sub avertizări de Cod galben de vânt. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a anunţat că intensificările vântului au ajuns în unele zone şi la 90 de kilometri pe oră.

UPDATE Avertizările de Cod galben de vânt, emise miercuri de specialişti, au expirat.

UPDATE Specialiştii au prelungit, până la ora 20.00, avertizarea de Cod galben de vânt emisă pentru judeţul Caraş-Severin. Se vor semnala intensificări ale vântului cu viteze care vor atinge şi depăşi local la rafală 70-80 de kilometri pe oră şi, izolat, 90 de kilometri pe oră.

De asemenea, avertizarea de Cod galben de vânt emisă pentru judeţul Sibiu a fost prelungită până la ora 16.00, fiind anunţate intensificări ale vântului ce pot atinge şi depăşi la rafală 60 de kilometri pe oră.

UPDATE ANM a prelungit codul galben de vânt puternic emis pentru judeţul Caraş-Severin până la ora 14.00.

UPDATE ANM a transmis o nouă avertizare de rafele de vânt valabilă în Sibiu, între orele 08:00 şi 14:00.

Astfel, local în sudul judeţului Sibiu (Valea Oltului), inclusiv în municipiul Sibiu şi în zona Carpaţilor Meridionali se vor semnala vânt cu viteză la rafală de peste 60 km/h, iar în zona de munte transport de zăpadă.

Meteorologii au emis un cod galben de vânt valabil miercuri dimineaţă până la ora 8.00 local în judeţul Caraş-Severin. 

„Se vor semnala intensificări ale vântului, cu viteze care vor atinge şi depăşi local la rafală 70-80 km/h şi izolat 90 km/h, dar şi transport de zăpadă în zona montană înaltă”, au avertizat meterologii.

Tren blocat timp de trei ore după ce un copac a căzut pe calea ferată

Trenul inter-regio 1164 care circula pe ruta Braşov - Bucureşti a rămas blocat între Sinaia şi Comarnic după ce alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă ca urmare a căderii unui copac pe liniile electrice de la calea ferată.

Potrivit purtătorului de cuvânt al CFR, Oana Brînzan, trenul a staţionat în judeţul Prahova timp de aproape trei ore, între 6.59 şi 9.40, la sosirea în Bucureşti acumulând o întârziere de 150 de minute.

Tot din cauza avariilor produse în reţeaua electrică în urma căderilor de crengi şi arbori, precum şi a chiciurii depuse pe liniile electrice, peste 4.000 de abonaţi din şapte localităţi din judeţul Prahova au rămas fără energie electrică, miercuri.

Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, 4.058 de abonaţi din oraşele Comarnic, Câmpina - cartierul Voila şi din comunele Brebu, Şotriile, Secăria, Valea Doftanei şi Plopu nu au alimentare cu energie electrică din cauza avariilor produse pe reţeaua de alimentare a Electrica Muntenia Nord. Un număr de 16 echipe de intervenţie se află pe teren şi lucrează pentru remedierea avariilo

Traficul pe DN67D, deschis

Circulaţia rutieră pe Drumul Naţional 67D, blocată, miercuri dimineaţă, între localităţile Baia de Aramă (Mehedinţi) şi Băile Herculane (Caraş-Severin), după ce mai mulţi copaci s-au desprins de pe versanţi din cauza zăpezii şi au căzut pe şosea, a fost reluată după aproximativ cinci ore.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi, Roxana Theodorescu, circulaţia pe DN 67D a fost reluată pe ambele sensuri, în jurul orei 11.30, la mai bine de cinci ore după ce drumul a fost blocat.

Reluarea traficului a fost posibilă după ce mai mulţi lucrători ai Districtului Drumuri Naţionale Baia de Aramă au intervenit cu utilaje şi au îndepărtat copacii căzuţi pe carosabil.

La faţa locului sunt în continuare poliţişti care monitorizează traficul, circulaţia desfăşurându-se în condiţii de iarnă, din cauza ninsorii abundente.

Traficul pe DN 67D a fost blocat miercuri dimineaţă, în jurul orei 6.00, după ce mai mulţi copaci s-au desprins de pe versanţi din cauza zăpezii şi au căzut pe şosea, pe o distanţă de aproximativ 150 de metri, la kilometrii 64+200.

În Buzău, mai mulţi şoferi au rămas blocaţi cu maşinile în zăpadă timp de peste cinci ore

Mai mulţi şoferi au stat blocaţi cu maşinile în zăpadă timp de peste cinci ore, în noaptea de marţi spre miercuri, pe un drum judeţean din Buzău, unde tot din cauza zăpezii un drum naţional a fost închis, după ce un tir şi un microbuz au derapat şi au blocat şoseaua.

Potrivit autorităţilor locale, şoferii a două autotrenuri şi un bărbat aflat la volanul unui autoturism au solicitat ajutor prin 112, marţi noapte, cu câteva minute înainte de ora 01.00, când nu au mai putut înainta din cauza zăpezii aduse de vânt pe şosea, pe drumul judeţean 102H, în localitatea buzoiană Amaru.

Autorităţile judeţene au luat legătura cu societatea care se ocupă de deszăpezirea drumului judeţean, care a trimis în zonă un utilaj şi a reuşit rezolvarea situaţiei la ora 06.44, în intervalul de peste cinci ore cei trei şoferi stând blocaţi cu maşinile în zăpadă.

De asemenea, DN 2B, care face legătura între Buzău şi Brăila, a fost închis, marţi seară, în jurul orei 21.00, după ce un tir şi un microbuz cu trei persoane la bord au derapat şi au blocat şoseaua. Responsabilii de la secţia Drumuri Naţionale Buzău au intervenit cu patru utilaje de mare tonaj şi după mai bine de trei ore au reuşit să deblocheze drumul, iar circulaţia pe ambele sensuri a fost reluată în jurul orei 00.20.

Nave blocate pe Dunăre din cauza vântului puternic

Un număr de 32 de barje încărcate cu diferite produse sunt blocate pe Dunăre, miercuri, în zona Portului Moldova Veche din judeţul Caraş-Severin, după ce autorităile sârbeşti au decis oprirea navigaţiei din cauza vântului foarte puternic, potrivit Mediafax.

Directorului Căpităniei Zonale Drobeta Turnu Severin, Mihai Ghiba, a precizat că la kilometrii 1030 - 1032 ai Dunării, în zona localităţii sârbeşti Grădişte şi a localităţii Liupcova din judeţul Caraş-Severin, 32 de nave sunt blocate pe fluviu, navigaţia fiind oprită în zonă de autorităţile sârbeşti, din cauza vântului puternic.

„Ca urmare a furtunilor şi a unui vânt cu valori de până la 100 de kilometri la oră în zona sârbească, în zona localităţii Ram, dincolo de Grădişte, a fost închisă navigaţia de către oficialităţile sârbeşti. S-au adunat convoaie de barje la locurile de ancorare din zona noastră, în zona portului şi limitrofe Portului Moldova Veche”, a declarat directorul Căpităniei Zonale Drobeta Turnu Severin.

El a precizat că barjele sunt încărcate cu diferite produse, precum lemn, fier sau cereale, şi staţionează în dreptul localităţilor Gradişte din Serbia şi Liupcova din Caraş Severin.

Începând cu 3 decembrie temperaturile vor creşte în aproape toată ţara, urmând ca până pe 6 decembrie să mai ningă doar izolat. Totuşi, după 7 decembrie, ninsorile se vor întoarce, se arată în prognoza meteo valabilă până pe 14 decembrie, emisă luni de Administraţia Naţională a Meteorologiei (ANM).

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Prognoza meteo pe două săptămâni: ninsorile se vor opri miercuri, dar revin după 7 decembrie

Începând cu 3 decembrie temperaturile vor creşte în aproape toată ţara, urmând ca până pe 6 decembrie să mai ningă doar izolat. Totuşi, după 7 decembrie, ninsorile se vor întoarce, se arată în prognoza meteo valabilă până pe 14 decembrie, emisă luni de Administraţia Naţională a Meteorologiei (ANM).

Prognoza meteo pentru această iarnă. Unde va ninge cel mai mult

În această iarnă vom avea parte de un regim termic apropiat de cel normal în această perioadă, cu precipitaţii mai scăzute în cea mai mare parte a ţării, potrivit prognozei pentru următoarele trei luni, publicată miercuri de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM). 

Societate

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite