CNCD, sesizat de persoane care spun că li s-a refuzat accesul în centrul Therme Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CNCD, sesizat de persoane care spun că li s-a refuzat accesul în centrul Therme Bucureşti
CNCD, sesizat de persoane care spun că li s-a refuzat accesul în centrul Therme Bucureşti

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a primit patru sesizări de la persoane care spun că li s-a refuzat accesul în centrul wellness Therme Bucureşti, în acest caz fiind declanşată o investigaţie, după cum a declarat miercuri, pentru Mediafax, preşedintele CNCD, Asztalos Csaba.

Potrivit lui Asztalos Csaba, două familii au sesizat CNCD că au fost discriminate în momentul în care au încercat să intre în centrul Therme. 

Potrivit sesizărilor, membri ai acestor familii au spus că stăteau la coadă pentru a-şi achiziţiona bilete pentru a intra în centrul Therme, moment în care un grup de zece agenţi de pază i-ar fi scos de la coadă şi le-ar fi explicat că nu pot să intre. 

Persoanele respective spun că au solicitat să stea de vorbă cu cineva din conducerea centrului Therme pentru a li se da o explicaţie, dar li s-a spus că nu este nimeni din conducere acolo. Ulterior, li s-ar fi cerut să plece.

Asztalos Csaba a mai spus că în acest caz, marţi, au avut loc audieri, la care au fost prezenţi atât avocaţii centrului Therme şi avocaţii societăţii care asigură paza la acest complex, cât şi una dintre persoanele care au depus plângerile în acest caz, reprezentându-i şi pe ceilalţi reclamanţi. Cu acest prilej, au fost depuse înscrisuri şi au fost date declaraţii. 

Până pe 9 februarie, aceştia pot să depună şi alte înscrisuri la dosar, după care plângerile vor fi analizate de CNCD.

Dacă se va ajunge la concluzia că în acest caz a fost vorba despre discriminare, reprezentanţii centrului Therme riscă o amendă cuprinsă între 2.000 şi 100.000 de lei.

Printre persoanele care au sesizat CNCD în acest caz se numără şi Mihai Neacşu, directorul Centrului Naţional de Cultură al Romilor, potrivit informaţiilor Mediafax.

De cealaltă parte, reprezentanţii centrului Therme au declarat miercuri, pentru Mediafax, că "accesul pe proprietatea Therme Bucureşti a fost restricţionat unui număr de 70 de persoane".

"Cele mai frecvente încălcări ale regulamentului, care au condus la restricţionarea accesului în locaţie, au fost: limbaj nepotrivit şi licenţios, injurii la adresa altor clienţi şi la adresa personalului, fumatul în zone interzise (la duşuri sau în piscine), încălcarea regulamentului de utilizare al saunelor sau accesul în incita centrului în ţinuta de stradă. Therme Bucureşti a solicitat companiilor de pază şi protecţie responsabile de respectarea regulamentului să motiveze măsurile luate faţă de aceşti vizitatori", au spus reprezentanţii centrului Therme. 

Aceştia au precizat că regulamentul este un document public, fiind disponibil pe site-ul Therme Bucureşti, pe pagina sa de Facebook şi în incinta complexului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite