Articol publicitar

Cine strânge după noi? Cum, cine? Tot noi!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

În mai puţin de patru luni, Coca-Cola a găsit peste 615.000 de români ce s-au implicat în cel mai recent program organizat de compania nord-americană în vederea colectării separate a deşeurilor şi a reciclării acestora.

Oricât ar părea de greu de înţeles sau de acceptat, în viaţa fiecăruia dintre noi vine un moment când devenim conştienţi de responsabilităţile ce ne revin. Iar una dintre acestea, deloc de neglijat, e legată de curăţenia din jurul fiecăruia dintre noi. Fie că e vorba despre camera personală sau cea de la cămin, fie despre biroul de la locul de muncă sau despre păduricea prin care am trecut weekendul trecut.

Imagine indisponibilă

„După Noi, strângem tot noi” e denumirea data proiectului pentru încurajarea colectării separate gândit şi materializat de către cei de la Coca-Cola HBC România. Startul său a fost dat în vară, proiectul putându-se deja lăuda că nu a ratat niciunul dintre festivalurile de top organizate în România, în frunte cu Neversea şi Untold. Acestora li s-au adăugat  evenimente culturale şi conferinţe relevante, întrucât se adresează unui public variat. Scopul programului este acela de a educa şi a ajuta oamenii să înţeleagă importanţa colectării selective pentru România. În acelaşi timp, programul „După Noi, strângem tot noi” încurajează adoptarea unei atitudini responsabile faţă de mediu şi faţă de ceea ce lăsăm în urma noastră generaţiilor viitoare. Anul acesta, aproximativ 615.000 oameni au interacţionat cu mesajele campaniei şi soluţiile de colectare separată din proiect.

„Proiectele noastre privesc către comunităţi şi către ceea ce lăsăm în urmă. Ne-am asumat acest crez cu mai bine de trei ani în urmă, odată cu lansarea platformei După Noi, care promovează o atitudine responsabilă faţă de mediu, de oameni şi de ceea ce lăsăm în urma noastră. Anul acesta, am început proiectul După Noi, strângem tot noi, programul nostru educaţional, prin care încurajăm consumatorii să fie parte din efortul comun de colectare selectivă a deşeurilor. Depinde doar de noi să lăsăm generaţiilor viitoare o moştenire la fel de valoroasă cum este a noastră” – susţine Irina Ionescu, Public Affairs & Communication Manager, Coca-Cola HBC România.

Din iulie încoace, luna lansării sale oficiale, programul educaţional are deja la activ două dintre cele mai cunoscute festivaluri de muzică din România, Neversea şi Untold, dar şi alte evenimente de marcă, precum recepţia organizată de Ambasada Statelor Unite la Bucureşti cu ocazia Zilei Independenţei Statelor Unite ale Americii, Festivalul Ambasadelor sau Conferinţa The Power of Storytelling, organizată de „Decât o Revistă”, ultima în luna octombrie, tot la Bucureşti. În cadrul acestor evenimente, participanţii au primit informaţii despre colectarea separată şi au putut să colecteze astfel prin soluţiile propuse de Coca-Cola HBC România. Soluţii pe care vi le prezentăm şi vouă! Ecoinsula, spre exemplu, reprezintă o soluţie integrată pentru toate tipurile de deşeuri reciclabile (sticlă, plastic/PET, hârtie, aluminiu, deşeuri biodegrabile). Acesteia i se adaugă puncte speciale pentru colectarea plasticului/PET-ului – cel mai frecvent tip de deşeu reciclabil, utilizat pentru băuturile servite la festivaluri, dar şi Fotocolectorul, o cabină foto care colectează sticlă, plastic şi hârtie şi te răsplăteşte cu o poză realizată pe loc.

Imagine indisponibilă

Proiectul celor de la Coca-Cola HBC România, „După Noi, strângem tot noi” este realizat cu sprijinul GreenPoint Management SA, reprezentanţii acestei companii contribuind la proiect atât cu know-how, cât şi cu logistica necesară desfăşurării acestuia. Crezul său fundamental rămâne legat de creşterea nivelului de conştientizare a importanţei colectării selective în contextul conceptului de economie circulară şi de informare a publicului cu privire la tipurile de deşeuri ce pot fi colectate selectiv pentru a putea fi ulterior reciclate.

Imagine indisponibilă
Societate

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite