Cercetător român: Prelungirea vieţii ar salva sistemul de pensii. Când va apărea primul medicament antiîmbătrânire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO 123 RF
FOTO 123 RF

Îmbătrânirea ar putea fi tratată în scurt timp ca o problemă medicală obişnuită, iar primele tratamente cu efecte reale, care ar prelungi viata umană şi animală ar putea să apară în curând pe piaţă.

România ar putea să se bucure de un pionierat în domeniu, cum de mult nu s-a mai întâmplat - susţine Amalia Diaconeasa, biochimist, cercetător în domeniul îmbătrânirii. 

„Primele astfel de suplimente, create pe baze teoretice originale, ar putea apărea în curând, iar medicamentele (din cauza legislaţiei) la un orizont de aproximativ 5 ani, a mai spus Amalia Diaconeasa, într-un interviu pentru HotNews.ro.

„Dacă oamenii ar trăi mai mult, cu siguranţă că va fi mult mai bine, dar vor apărea şi alte probleme la care nici nu ne gândim. Prelungirea vieţii oamenilor ar salva sistemul de pensii, care este aproape de colaps, dar ar elimina şi stresul morţii”, a mai spus Amalia Diaconeasa.

„ Am dezvoltat o nouă ipoteză a îmbătrănirii, cu predicţii. În urma experimentelor pe şoareci, am reuşit să le prelungesc viaţa cu 30 la sută. Substanţele pe care le-am ales au avut efecte asupra duratei medii şi maxime de viaţă a acestor animale. Acest lucru nu este o garanţie că poate funcţiona şi în cazul oamenilor, dar probabilitatea este destul de mare”. 

„Când am început studiul îmbătrânirii, mă gândeam că nu putem înţelege evoluţia dacă nu ştim ce e viaţa. Îmbătrânirea este inevitabilă dar putem încetini acest proces prin metode care până la urmă ajută sănătatea, în general. Noi trăim în fiecare zi şi ne facem planuri în funcţie de durata foarte limitată a vieţii, în special a tinereţii pentru că asta înseamnă partea adevărată a vieţii.”

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite