Buricul pământului şi mai mult decât atât

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Suntem cei mai tari din parcare, că tot se ridică maşinile din parcările fantomă. Avem de toate, şi meritate şi nemeritate. România este unică pe mapamond. Cine mai are democraţie originală şi dezvoltare ca noi? Suntem de Cartea Recordurilor. Ce-i al nostru-i pus deoparte. Nu avem concurenţă pe mapamond. Suntem buricul pământului şi mai mult decât atât. Viitor de aur ţara noastră are!

Cine-i ridică şi amendează pe edili incompetenţi? Dar pe legiuitorii care fac legi cu dedicaţie pentru diferite găşti şi grupuri din care fac parte? Mai mult, poate cineva amenda şi salubriza societatea de prostie şi incompetenţă? De ce trebuie să sufere întotdeauna nevinovaţii din cauza vinovaţilor care nu-şi fac treaba? Oare, mai poate fi găsit tratament eficient pentru boli precum prostie, incompetenţă şi corupţie? Pot fi acestea declarate pericole naţionale, transmisibile din epocă în epocă, din regim în regim, din generaţie în generaţie? Nu ştiu. Cert este că ne rod ca un cancer nemilos căruia nu i s-a descoperit un antidot care să-l anihileze definitiv.

La noi, în minunata grădină a Maicii Domnului, cum frumos o numesc unii politicieni de pe cai mari, în România, avem parte permanent de conducătorii pe care ni-i merităm. Acum, avem în premieră conducători penali de partid şi de stat. Avem aleşi prin vot democratic, aleşi cu dosare sau condamnări penale care fac legile în cele mai importante instituţii. Penali care fac legi ce ar trebui respectate de toţi cetăţenii acestei ţări, dar numai unii dintre ei sunt obligaţi să le respecte. Penali ce iniţiază legi împotriva legilor firii !!!

Vreţi exemple? Păi cum să pui un condamnat penal să facă şi voteze legi pentru scoaterea puşcăriaşilor din penitenciare?!!! Să dea hoţii lege pentru salvarea hoţilor!!!

Avem primari, avem edili care, după ce i-au prostit pe mulţi români să-i urce în funcţii cu voturile lor, s-au întors împotriva propriei comunităţi pe care nu doar că o batjocoresc fără scrupule, ci o şi fură fără măsură.

Avem demnitari numiţi în funcţii înalte pe orice alte criterii în afara celor de integritate şi profesionalism!!!

Avem o Justiţie cu o brumă de credibilitate, şchioapă, acuzată şi asemănată unei folcloriste de pe centură, folosită şi tăvălită dintr-o parte în alta de scandaluri şi interesele puternicilor care o influenţează.

Avem servicii care se implică în tot felul de jocuri de putere în loc să facă singura politică a cărei menire o au-politica de a sluji necondiţionat statul român şi cetăţenii săi.

Avem organe ale legii, poliţişti care ies în stradă şi strigă hoţii la guvernanţi, în loc să prindă hoţii.

Avem sistem de sănătate cu moartea la purtător.

Avem educaţie nelimitată, cu schimbări permanente, fără o şcoală solidă, dar cu un număr de analfabeţi în creştere continuă.

Suntem cei mai tari din parcare, că tot se ridică maşinile din parcările fantomă. Avem de toate şi meritate şi nemeritate. România este unică pe mapamond. Cine mai are democraţie originală şi dezvoltare ca noi? Suntem de Cartea Recordurilor. Ce-i al nostru-i pus deoparte. Nu avem concurenţă pe mapamond. Nu degeaba suntem buricul pământului şi mai mult decât atât. Viitor de aur ţara noastră are!

Confruntaţi cu realitatea de zi cu zi, cu problemele localităţii, oraşului unde locuiesc, cetăţenii ţării noastre minunate sunt umiliţi cotidian de legi şchioape şi conducători tâmpiţi. Demnitari ajunşi în funcţii tot pe spinarea şi voturile cetăţenilor pe care-i mint fără scrupule pentru a fi aleşi, iar apoi îşi bat joc de ei. „Răsplata” aleşilor pentru voturile primite este pe măsură. Umilinţa şi bătaia de joc a cetăţenilor din partea conducătorilor lor se întâmplă la scară naţională. Mai rău, par infinite, nemuritoare.

Nu degeaba spunea Petre Ţuţea că „românii se cred buricul pământului”.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite