Bucureşti: Murgeanu l-a racordat la utilităţi pe Popoviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Răzvan Murgeanu a iniţiat un proiect de racordare la reţeaua de apă şi canalizare a zonei Băneasa, în perioada 2002 – 2003, când conducea Direcţia de Utilităţi din cadrul Primariei Generale. Lucrările au avut loc după ce Popoviciu a pus mâna pe  224 de hectare, în zona Băneasa. Cei doi au fost colegi de liceu, dar şi-au transformat legătura de prietenie într-una de afaceri.

Fostul viceprimar al Capitalei, Răzvan Murgeanu, a iniţiat un proiect de racordare la reţeaua de apă şi canalizare a zonei Băneasa, în perioada 2002 – 2003, când conducea Direcţia de Utilităţi din cadrul Primariei Generale. Potrivit unei ştiri de pe Realitatea TV, de acest proiect, făcut pe bani europeni, a beneficiat proprietarul celor 224 de hectare de teren din Băneasa, Puiu Popoviciu.

Răzvan Murgeanu are o legătură mai veche cu omul de afaceri, cei doi fiind colegi de liceu. Prietenia lor a fost cimentată ulterior printr-o relaţie de afaceri, conform postului de televiziune Realitatea TV. Astfel, Murgeanu a fost expert pentru Comaliment, una dintre firmele care fac parte din concernul Băneasa Investments, controlat de Puiu Popoviciu. Parteneriatul celor doi s-a desfăşurat între 2002 şi 2003, concomitent cu funcţia îndeplinită de Murgeanu în cadrul Primăriei Capitalei, care îi permitea acestuia accesul la fonduri structurale.
 
Canalizarea din Băneasa a costat 11.600.000 de euro

În strategia de dezvoltare a municipiului Bucureşti, pentru perioada 2004-2008, municiplitatea avea în derulare, printre multe alte proiecte, şi proiectul numit "Ameliorarea zonei de nord a Bucureştiului'', reţea de apă şi canalizare. 
Unul dintre proiecte se referă la zona de nord, considerată la acea vreme una defavorizată, puternic afectată de "procesul de dezindustrializare''.

Primăria a aprobat proiectul de canalizare, iniţiat de Murgeanu, în valoare de peste 11.600.000 de euro. Era vorba de fonduri PHARE, fonduri naţionale şi confinanţare locală de la Primăria Sectorului 1. În ultimii ani, valoarea terenurilor din zonă a crescut foarte mult datorită facilităţilor.

Popoviciu se află în cercetări 

Puiu Popoviciu este cercetat în prezent pentru însuşirea, cu participarea unor complici, a 224 de hectare de teren din proprietatea statului, mai exact, care aparţineau Universităţii de Agronomie. El a cumpărat terenul  cu 1 euro pe metru pătrat, în anul 2002, exact în perioada în care Răzvan Murgeanu a făcut posibilă racordarea la canalizare a zonei.

Terenul se află în nordul Bucureştiului, lângă  DN1 Bucureşti-Ploieşti, iar aici s-au construit puncte de lucru şi sediile unor importante societăţi comerciale. Omul de afaceri Gabriel Puiu Popoviciu controlează un important grup de firme, din care cel mai valoros este proiectul Băneasa, evaluat la cel puţin două miliarde de euro.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite