Bandiţi în odajdii

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Extras dintr-o carte a legionarilor despre legiune din 1964, cu relatări din penitenciarul de la Aiud
Extras dintr-o carte a legionarilor despre legiune din 1964, cu relatări din penitenciarul de la Aiud

Popii de la Mânăstirea Petru Vodă, smintiţi şi purtători de cămaşă verde pe sub sutana pătată cu sânge, vor să spele trecutul criminal al fraţilor întru Codreanu şi Sima. În viziunea lor satanistă, legionarii reeducaţi în inchisorile comuniste sunt nişte martiri.

Din fericire pentru lumea Bunului Dumnezeu, criminalii lui Nicolae Iorga, Armand Călinescu sau Duca nu au cum să fie martiri nici pe lumea aceasta, nici pe lumea de apoi.

Legionarii, această bandă de tâlhari cu pistoale la brâu, în mai puţin de douăzeci de ani, au omorât şi vândut România Germaniei naziste, devenind arhitecţii şi promotorii atât a sentimetelor antisemite, cât şi a groaznicului Pogrom din România. 

Popii necuraţi vor ca preşedintele României să întoarcă în Parlament legea care iniţial făcea referire la „interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului unor persoane vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii“, şi care acum, în noua formă, se extinde ca interdicţie şi asupra organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter legionar, fiind de asemenea prohibită „promovarea cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni de genocid, contra umanităţii şi de crime de război“.

În delirul lor halucinant, popii cu pistoale la brâu, părtaşi la crimele legionare împotriva umanităţii, sunt martiri ai închisorilor comuniste. În această oală cu pucioasă, preludiu la ce îi aşteaptă pe lumea de apoi, popii încearcă în mod ordinar să pună 2.5 milioane de victime ale regimului comunist, printre care şi bunicul meu, Gheorghe Vărzaru. În timp ce bunicul meu critica banda de analfabeţi comunişti pusă pe căpătuială şi se opunea colectivizării, popii legionari erau complici la crimă sau autori direcţi. 

Spun popii biciznici că „EROII ANTICOMUNIŞTI, adică cei 2.500.000 de români care au suferit detenţie, chinuri, genocidare şi oprobriu permanent, chiar şi postmortem, doar pentru că au refuzat să accepte sinuciderea morală, intelectuală şi fizică, şi nu pentru că ar fi săvârşit vreo crimă (de orice fel); - CULTURA – generaţia interbelică a fost una de elită culturală, aproape integral legionară, iar reprezentanţii ei au suferit şi au fost ucişi pentru că preţuiau libertatea de gândire; prin urmare se opuneau totalitarismului ideologic, atât celui bolşevic, cât şi celui fascist, şi nu pentru că ar fi săvârşit vreo crimă ca autori ideologici, efectivi sau terţi“. 

Cu alte cuvine, aceşti mari iubitori ai libertăţii de gândire au comandat asasinate monstruoase nu pentru că îi deranja cum gândeau cei 2-3 intelectuali „amărâţi” rămăşi în afara „marii” mişcări legionare, ci doar pentru amuzamentul propriu. 

După ei, cică trebuie să fim indulgenţi cu aceşti criminali odioşi pentru că erau intelectuali. După mine, faptul că s-au lăsat prostiţi şi au aderat la sentimente antisemite devenind părtaşi la crime, deşi erau intelectuali, este de fapt o circumstanţă agravantă a faptelor lor. 

Aceşti popi necuraţi, vânduţi de multă vreme Securităţii la fel ca şi căpeteniile legionare reeducate la Aiud, consideră că fraţii lor de legiune  nu au suferit în închisorile comuniste pentru crimele comise, ci pentru credinţa în Dumnezeu. 

Pai dacă eraţi voi aşa mari intelectuali, deşi prostia lui Codreanu este bine cunoscută, şi atât de iubitori de Dumnezeu şi de popor, de ce nu aţi dat foc la biserici, cu voi înăuntru, în semn de protest faţă de marea ciuma bolşevică? Să nu se înţeleaga că îi îndemn la sacrificiul suprem. Dar nici să îi considerăm martiri pe toţi criminalii de drept comun sau pe cei ce au contribuit la înfăptuirea Pogromului nu se poate. Merită să vedeti lupta dusă de calugării altor religii, luptă care uneori, în semn de protest, s-a soldat cu autoincendieri. 

Dimensiunea lacheismului şi servilismului vostru politic este la fel de abjectă şi în vremurile de azi. Învăţaţi prostimea să nu îi judece pe conducători pentru că ei sunt capul şi ei au grijă de ţară. Aţi transformat şcoala în paraclis parazitând cu prostia şi lipsa voastră de educaţie singura instituţie care mai poate salva poporul român. Nu este jigodie de politician nebinecuvantat de popi şi cei mai mulţi dintre ei umplu acum puşcăriile. Popilor netrebnici, se pare că nici nu sunteţi luminaţi de Dumnezeu pentru a vedea cu cine vă înhăitaţi şi nici nu ajută la mare lucru binecuvântările voastre. Nici nu este de mirare că nu folosesc la nimic binecuvântările unor popi „necuraţi“. 

Legea prevede o pedeapsă între 6 luni şi 5 ani de închisoare pentru „negarea, contestarea, aprobarea, justificarea sau minimalizarea în mod evident, prin orice mijloace, în public, a genocidului, a crimelor contra umanităţii şi a crimelor de razboi”.

Legea este fantastică şi o susţin nu numai ca reparaţie morală pentru un trecut ruşinos pentru noi şi tragic pentru victime, ci şi pentru faptul că opreşte derapajul public pe o pantă a rasismului şi a naţionalismului prost înţeles. Cei ce nu înţeleg de bună voie sau din educaţie că nu poţi ataca pe nimeni pe criterii de rasă şi că nu poţi contesta genocidul, Pogromul, Holocaustul, atunci trebuie să înveţe siliţi. 

Este de neconceput ca reprezentanţi ai bisericii, pentru a spăla obrazul popilor legionari şi, de ce nu, pentru a continua să susţină această mişcare criminală, să se opuna unei legi care nu face decât să aducă o minimă reparaţie victimelor şi să creeze un spaţiu public corect şi liber de discursul toxic naţionalist sau antisemit. În realitate, după umila mea părere, ştiindu-se cu musca pe căciulă, mulţi dintre ei se aşteaptă ca mai devreme sau mai târziu, să ajungă în puşcărie în baza acestei legi, pentru lucrurile pe care le fac sau le spun în spatiul public. 

Se întreabă apoi retoric popii „Dacă a-l cita pe părintele Dumitru Stăniloae va costa de la 3 luni la 3 ani de închisoare, dacă publicarea unui acatist către părintele Arsenie Boca va costa 5 ani de închisoare, atunci cum mai sunt pedepsiţi adevăraţii criminali de ieri şi de azi?”

Îmi permit să le răspund eu: „Da, mai popilor necurati. Dacă citatul este un atac la demnitatea umană, dacă instigă la ură de rasă sau dacă este antisemit atunci trebuie să atragă după sine închisoarea. Clar?

PS: sintagma „popii necuraţi” nu se referă la cei nespălaţi, ci la cei care preaslăvesc legionarismul. În mod evident, şi până la proba contrarie, ceilalţi popi sunt „curaţi”. 


Bloggerii „adevarul.ro” au libertatea de a-şi publica singuri textele pe site-ul adevarul.ro, astfel că intervenţia editorilor asupra acestor articole este una care să se încadreze în termenii şi condiţiile stabilite de comun acord şi care să respecte Articolul 30 din Constituţia României. Cu toate că „Adevărul” încurajează dialogul, opiniile exprimate în rubrica de bloguri sunt asumate în totalitate de bloggeri şi nu reprezintă întotdeauna poziţia ziarului. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite