Avertismentul medicului Cristian Oancea: Valul al treilea al pandemiei va veni peste noi cu noile tulpini de virus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dr.. Cristian Oancea, medic infecţionist, s-a vaccinat deşi suferă de alergii multiple
Dr.. Cristian Oancea, medic infecţionist, s-a vaccinat deşi suferă de alergii multiple

Dr. Cristian Oancea, directorul medical al Spitalului de boli infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, a atras atenţia că va veni şi un al treilea val al pandemiei, cât de curând, iar noile tulpini deja apărute în alte state îşi vor face apariţia şi la noi.

„Gândiţi-vă că noile tulpini sunt deja în Australia, Europa şi noi, ca ţară, avem cel mai mare flux migraţional din Europa. Deci, este foarte clar că valul 3 va veni şi peste noi, ne este foarte clar că vor fi tulpini noi, cu o mai mare agresivitate de transmitere intracomunitar,  tocmai de aceasta mergem pe insistenţa pe vaccinare, pentru că este singura armă eficientă în a mai domoli acest val şi, de ce nu, să-l şi oprim”, a declarat medicul Cristian Oancea la Digi24. 

Medicul a mai spus că are încredere în vaccinul anti-COVID şi că personal s-a vaccinat, deşi are alergii multiple. 

„Eu sunt o persoană, un astmatic, un alergic, de mic, de la vârsta fragedă, de la 4-5 ani, şi am alergii multiple şi încrucişate şi cu toate astea, m-am vaccinat şi n-am dezvoltat niciun efect advers. Am avut alţi colegi cu alte comorbidităţi, care la fel, s-au vaccinat şi n-au avut nici cea mai mică problemă”, a spus, luni, directorul medical de la „Victor Babeş” din Timişoara.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite