Aproape 300 de persoane fără contracte de muncă au fost depistate. Amenzile depăşesc 1,5 milioane lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aproape 300 de persoane fără un loc de muncă FOTO Adevărul
Aproape 300 de persoane fără un loc de muncă FOTO Adevărul

Un număr de 296 de persoane care lucrau fără contract au fost depistate în urma controalelor făcute de inspectorii de muncă în perioada 30 septembrie - 4 octombrie, valoarea amenzilor date pentru muncă la negru depăşind 1,5 milioane de lei, informează Inspecţia Muncii (IM).

Inspecţia Muncii a făcut, în perioada 30 septembrie - 4 octombrie, controale în urma cărora inspectorii au aplicat amenzi în valoare totală de 2.852.350 de lei.

„Au fost depistate 296 de persoane care lucrau fără forme legale. Dintre acestea, 55 erau din municipiul Bucureşti, 31 din judeţul Prahova şi 23 din Bihor. În domeniul relaţiilor de muncă, s-au efectuat 1.844 de controale şi s-au aplicat amenzi în valoare de 2.150.600 de lei. Pentru munca la negru, valoarea amenzilor a fost de 1.535.000 de lei”, informează un comunicat de presă.

Opt propuneri de cercetare penală, înaintate

Potrivit IM, pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără forme legale de angajare, au fost înaintate opt propuneri de cercetare penală, iar pentru 62 de persoane fizice s-au dat sancţiuni contravenţionale pentru că acestea au acceptat să muncească fără contracte individuale de muncă.

„În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate 1.296 de controale şi s-au aplicat amenzi în valoare de 701.750 de lei. Au fost controlaţi 1.055 de angajatori şi au fost constatate 1.882 de deficienţe. La patru angajatori s-a dispus oprirea din funcţiune a echipamentelor de muncă pentru că exista pericol iminent de accidentare. La doi angajatori s-a dispus sistarea activităţii până la remedierea deficienţelor”, precizează IM.

Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 21 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite