Al 12-lea deces cauzat de coronavirus - un bărbat de 74 de ani din Ialomiţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, marţi seară, cel de-al 12-lea deces cauzat de coronavirus. Este vorba despre un bărbat de 74 de ani, din judeţul Ialomiţa, cu istoric medical, care a fost internat duminică, în stare gravă. De asemenea, au fost făcute precizări privind al unsprezecelea deces - o femeie de 64 de ani din Suceava.

Cazul 11: Este vorba despre o femeie de 64 de ani, din judeţul Suceava, internată în stare gravă în Spitalul Judeţean Suceava - secţia ATI, unde a fost intubată. Femeia a fost transferată la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Iaşi, unde a decedat astăzi. Pacienta suferea de boli asociate (HTA, cardiopatie ischemica, fibrilatie atrială) şi a avut istoric de călătorie în perioada 13-29 februarie a.c. în Insulele Mauritius, Seychelles, Dubai.

Cazul 12: Este un bărbat în vârstă de 74 ani, din judeţul Ialomiţa, internat la Bacău în Spitalul Comăneşti, secţia ATI, unde a primit oxigen pe mască. Bărbatul a manifestat simptome în 19 martie a.c. şi a fost internat în 22 martie a.c. în stare gravă. Pacientul suferea de obezitate, HTA, şi insuficienţă renală cronică. Încă nu se ştie dacă a călătorit în zonele expuse.

Grupul pentru Comunicare Strategică menţionează că, dintr-o eroare de raportare, un deces anterior, comunicat cu numărul 11, fusese deja raportat ca decesul cu numărul 5, în cursul zilei de luni, 23 martie a.c.

În total, până marţi seara, 24 martie 2020, au fost confirmate 794 de cazuri de Covid-19 în România şi 12 decese.

Primele trei decese au fost anunţate duminică ,22 martie 2020. iar luni au mai fost raportate încă patru. Marţi autorităţile au anunţat trei decese în cursul după-amiezii şi două seara.

Jumătate dintre decesele din România au fost raportate la Suceava

  • Bărbat, 59 ani, pacient Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, fără posibilă expunere precizată. Data deces: 22/03/2020
  • Femeie, 80 ani, pacientă în Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, fără posibilă expunere precizată. Data deces: 23/03/2020
  • Bărbat, 71 ani, pacient Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, fără posibilă expunere precizată. Data deces: 23/03/2020
  • Femeie, 72 de ani, pacientă în Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, cu afecţiuni asociate cronice (diabet, boli cardiovasculare).
  • Bărbat, 71 ani, pacient Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, internat anterior la secţia de Cardiologie, posibil contact cu pacienta transferată la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.
  • Femeie, 64 de ani, din judeţul Suceava, internată în stare gravă în Spitalul Judeţean Suceava - secţia ATI, unde a fost intubată. Femeia a fost transferată la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Iaşi, unde a decedat la 24 martie. Pacienta suferea de boli asociate (HTA, cardiopatie ischemica, fibrilatie atrială) şi a avut istoric de călătorie în perioada 13-29 februarie a.c. în Insulele Mauritius, Seychelles, Dubai.

Spitalul din Suceava urma să fie închis pentru a fi dezinfectat după ce un pacient a îmbolnăvit peste 100 de cadre medicale şi angajaţi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite