Accident la metroul din Bucureşti. Nu sunt înregistrate victime

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tren al metroului bucureştean a deraiat, miercuri seară, în jurul orelor 20.30, între staţiile Piaţa Unirii şi Timpuri Noi.

Persoanele aflate în vagon au apelat la 112, echipele ISU deplasându-se la faţa locului. Nu au fost înregistrate victime, o singură persoană suferind un atac de panică.

Roata unei garnituri de tip vechi a căzut de pe linie, iar ultimul vagon a deraiat, trenul oprindu-se în tunel, în apropiere de staţia Timpuri Noi. Cu toate acestea, salvatorii de la metrou au decis evacuarea călătorilor prin staţia Unirii, din cauza faptului că zona spre Timpuri Noi este încă sub tensiune, în acea porţiune nefiind întrerupt curentul. 

Fiind vorba despre unul dintre trenurile vechi, doar unul dintre vagoanele garniturii, care circula între staţiile Unirii 1 şi Timpuri Noi a sărit de pe şine. „Deocamdată nu ştim din ce motiv, dar până mâine vom afla, pentru că cercetările încep din seara asta”, a declarat directorul Metrorex, Gheroghe Udrişte, care s-a deplasat imediat la faţa locului.

UPDATE Cei circa 240 de pasageri au fost evacuaţi, circulaţia între cele două staţii fiind oprită. Trenul se îndrepta către Timpuri Noi.

Călătorii aflaţi în staţia Piaţa Unirii au fost anunţaţi că, din cauza unei defecţiuni tehnice, circulaţia este oprită între cele două staţii.

"Au venit pompierii şi au pus scări la uşi ca să putem coborî. Au aprins lanterne şi ne-au rugat să mergem în şir indian, pe lângă perete", a declarat un călător aflat în trenul respectiv, pentru Antena 3.

"Circulaţia este întreruptă între staţiile Izvor şi Mihai Bravu, pentru că am fost nevoiţi să întrerupem alimentarea cu energie electrică pentru siguranţa evacuării călătorilor.Nu pot anticipa când va reveni la normal circulaţia. Nu ştim cât va dura intervenţia pentru ridicarea trenului de pe şină. S-ar putea ca astăzi să nu terminăm până la sfârşitul programului", a declarat Gheorghe Udrişte, director general Metrorex.

Pe lângă echipele ISU, au ajuns la faţa locului şi echipaje de poliţie, dar şi o ambulanţă SMURD. „Am trimis două maşini de prim-ajutor şi două de reanimare. Din fericire nu a fost nevoie de ele pentru că nu au fost victime”, a declarat purtătorul de cuvânt de la SMURD, Bogdan Opriţa.

UPDATE 22:08 Gheorghe Udrişte a spus că nu poate preciza cu exactitate dacă circulaţia pe ruta Unirii - Timpuri Noi va fi reluată în cursul serii de miercuri, deoarece urmează ca mai mulţi specialişti să evalueze situaţia produsă şi să stabilească motivele deraierii, precizând că speră ca cercetarea să se încheie foarte repede, potrivit Mediafax.

Directorul Metrorex a adăugat că după evacuarea tuturor călătorilor aflaţi în garnitura de metrou care a deraiat, la locul accidentului vor veni specialişti atât ai Metrorex, cât şi de la Autoritatea Feroviară Română, care vor face o cercetare amănunţită şi abia apoi va putea fi retrasă garnitura la depou.

El a mai spus că, pentru a se asigura o continuitate a călătoriei, vor fi făcute legăturile necesare între staţiile Izvor şi Unirii şi între Mihai Bravu şi Timpuri Noi. Pe perioada verificărilor, curentul de înaltă tensiune va rămâne întrerupt între staţiile Unirii şi Timpuri Noi, a mai arătat Udrişte.

Directorul Metrorex a subliniat că cei care au făcut revizia garniturii de metrou care a deraiat vor fi sancţionaţi, precizând că aceasta a circulat pe ruta Unirii - Timpuri Noi doar marţi şi miercuri.

UPDATE 18.11.2010 ORA 6:00 Metroul circulă normal începând din această dimineaţă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite