Încă trei bebeluşi născuţi la Maternitatea Giuleşti, confirmaţi cu stafilococ auriu. Numărul de cazuri ajunge la 23

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Încă trei bebeluşi, născuţi la Maternitatea Giuleşti şi internaţi în cadrul Spitalului „Grigore Alexandrescu”, au fost confirmaţi cu infecţia stafilococ auriu meticilino rezistent, în total numărul acestora ajungând la 23.

În cursul zilei de miercuri, alţi doi copii s-au prezentat la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Capitală, cu piodermită, respectiv otită. Potrivit unei informări transmise de Spital, în total sunt 15 copii internaţi, dintre care 11 sunt confirmaţi, iar pentru patru culturile sunt în lucru. Aceşti copii provin de la Maternitatea Giuleşti.

Pe de altă parte, managerul Maternităţii „Panait Sârbu", Marcel Moisa, a declarat, miercuri, că lucrările începute luni în acest spital vor fi terminate vineri sau sâmbătă, în prezent fiind internaţi 15 copii şi o mamă.

„A început procesul acesta (de reparaţie - n.r.) întâi la Secţia de neonatologie şi după aceea s-a făcut în tot spitalul. (...) Se zugrăveşte. (...) Absolut toate holurile, absolut toate saloanele. În cele care au avut nevoie de mici reparaţii s-au făcut şi mici reparaţii. O să facem şi sistemul de canalizare. Nu-l facem, îi facem o curăţire, igienizare. (...) De data asta îl facem mai altfel", a explicat Moisa.

În total, sunt 23 de cazuri cu stafilococ auriu confirmate.

Primele rezultate ale analizelor de la Maternitatea Giuleşti, transmise publicităţii vineri seară, arată că a fost depistat stafilococ auriu pe scutecul unui copil internat într un salon de normoponderali, dar şi s-au găsit şi germeni mezofili şi hemolitici într-un salon de leuze, arată Ministerul Sănătăţii.

„Probele pozitive vor fi trimise la Institutul National de Cercetare Dezvoltare "Cantacuzino" pentru serotipare şi lizotipare”, au anunţat reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a solicitat Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Prof. Dr. Panait Sirbu” Bucureşti să sisteze internarile începând de vineri.

De asemenea, personalul depistat ca fiind purtător de stafilococ va fi scos din activitate, iar pe măsură ce spaţiile se vor elibera vor fi închise pentru curăţenie si dezinfecţie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite