România are 123 de cazuri confirmate de coronavirus. Un român a fost ucis de COVID-19 în Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Coronavirus
Coronavirus

Numărul persoanelor infectate cu coronavirus a ajuns la 123, ceea ce înseamnă că România se află în scenariul 3. Pe de altă parte, autorităţile italiene au confirmat, până în prezent, decesul unui cetăţean român ca fiind cauzat de infecţia cu COVID-19, pe fondul unor afecţiuni medicale pre-existente.

UPDATE 123 cazuri de coronavirus

Caz 123: Bărbat, 24 ani din Bucureşti, inginer horticol, ADP sector 4, contact cu cazul 16.

Caz 122: Femeie, 58 ani din Bucureşti, asistent medical Spitalul Gerota, contact cu cazul 30.

UPDATE 121 cazuri de coronavirus 

Caz 121: Bărbat, 37 ani din Bucureşti, s-a întors din Norvegia pe data de 13.03 şi este internat la Spitalul de Boli Infecţioase V. Babes Bucureşti.

Caz 120: Bărbat, 46 ani din Satu Mare, s-a întors din Italia pe data de 11.03, aflat în carantină.

Caz 119: Femeie, 25 ani din Cluj Napoca, s-a întors pe data de 11.03 din Berlin

UPDATE 118 cazuri de coronavirus 

Caz 117 Femeie, 43 ani din Vaslui, venită din Italia, aflată în carantină la Arad, va fi internată la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara

Caz 118 Femeie, 33 ani din Constanţa, contact caz 67- senatorul Vergil Chiţac

UPDATE 116 cazuri de coronavirus

Caz 114:  Femeie, 38 ani, Hunedoara,  contact caz 26 ( tânăra care nu a respectat autoizolarea)

Caz 115: Femeie, 45 ani, Hunedoara, contact caz 26

Ambele  cazuri ( 114 şi 115) sunt asistente medicale

Caz 116: Bărbat, 60 ani, Caraş Severin, aflat în carantină Reşiţa, întors din Italia în 11.03.2020

UPDATE Încă 4 cazuri de infectare cu noul coronavirus 

Caz 110: Bărbat, 31 ani, Constanţa,  contact caz 67 si 68 (senatorul Chiţac)

Caz 111 Femeie, 53 ani, din Braşov, contact caz 76 (bărbat venit din Boston)

Caz 112: Femeie, 33 ani din Timişoara, venită din Italia în 12 martie. în carantină în TM

 Caz 113:  Bărbat, 36 ani din Timişoara, venit din Italia în 12 martie, aflat în carantină în Timişoara

UPDATE Numărul de cazuri de coronavirus a ajuns la 109

Caz 103  Bărbat, 51 ani, Brasov,  întors din Italia în 12.03. 2020, aflat în carantină

Caz 104 Tânăr, 19 ani, Hunedoara D,  contact al  cazului 59

Caz 105, Copil, 4 ani, contact al cazului 59

Caz 106 Femeie, 43 ani, Hunedoara, contact caz 26

Caz 107 Femeie, 44 ani, Hunedoara,  contact caz 26

Caz 108 Femeie, 41 ani, Hunedoara, contact caz 26

Caz 109: Bărbat, 55 ani din Timişoara, aflat în carantină

UPDATE România, în scenariul 3

Trei liberali au fost infectaţi de senatorul PNL Vergil Chiţac, politicianul depistat cu coronavirus. Astfel, România înregistrează 102 bolnavi de coronavirus şi intră în scenariul 3.  Ce presupune

UPDATE Român mort de coronavirus în Italia 

În urma demersurilor Ambasadei României la Roma şi ale Consulatului General al României la Milano, autorităţile italiene au confirmat, până în prezent, decesul unui cetăţean român ca fiind cauzat de infecţia cu COVID-19, pe fondul unor afecţiuni medicale pre-existente.

Este vorba despre o femeie de peste 70 de ani originară din Borşa, care se afla în nordul Italiei. Cel mai probabil, autorităţile nu vor permite familiei să aducă acasă ruda decedată. 

UPDATE  În jurul prânzului, autorităţile au conirmat încă două cazuri de corobavirus în România. Cazul 98 este al unei femei în vârstă de 53 de ani, medic de laborator, din Constanţa, care a călătorit în  Austria şi Germania. Cazul 99 este al unui bărbat, 54 ani,  Constanţa,  soţul femeii de la caulz 98.

UPDATE Intrarea în scenariul al 3-lea presupunea, în estimarea iniţială, „transmiterea susţinută pe scară largă, cu creşterea presiunii asupra sistemului de îngrijiri de sănătate (101-2000 cazuri)”, arată Grupul de Comunicare Strategică.

„Facem precizarea că o parte din măsurile prevăzute pentru Scenariul 3 au fost deja adoptate de autorităţi, iar la acest moment nu avem confirmarea faptului că există o „transmitere susţinută pe scară largă” a noului coronavirus (COVID-19).

Tipologia cazurilor de până în prezent arată o trasabilitate a contactelor persoanelor care sunt confirmate pozitiv cu noul coronavirus. În acest sens, echipele Direcţiilor de Sănătate Publică desfăşoară anchete epidemiologice pentru identificarea tuturor contacţilor persoanelor confirmate pozitiv. 

Totodată, menţionăm faptul că, faţă de previzionarea realizată, până la acest moment nu au survenit decese în urma infectării cu noul coronavirus. 

Printre măsurile adoptate deja înainte de a se intra efectiv în Scenariul 3 se află limitarea contactului dintre persoane,  limitarea activităţilor colective, punerea în aplicare a planului de pregătire pentru pandemie şi implementarea de puncte medicale avansate în cadrul unităţilor sanitare.

La nivelul Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă urmează să fie reanalizat planul de măsuri, în sensul înăspririi unor măsuri deja luate şi/sau completarea acestora cu alte tipuri de măsuri necesare combaterii răspândirii noului coronavirus(COVID-19)”, arată Grupul de Comunicare Strategică.

UPDATE  Cazul 92, mai exact femeia de 41 de ani internată în Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, care s-a întors din Dubai în 8 martie 2020 şi a fost confirmată pozitiv în data de 13 martie 2020 este un angajat al Ministerului Sănătăţii şi nu o persoana din judeţul Mureş. Această eroare din comunicarea iniţială a fost posibilă dintr-o confuzie în interpretarea acronimului instituţiei Ministerului Sănătăţii şi cel folosit pentru judeţul Mureş,se arată într-o rectificare a Grupului de Comunicare Strategică.

UPDATE Cazul 96 este o femeie, de 47 ani, din Bucureşti, contact direct al cazului 45, asimptomatică, aflată în autoizolare la domiciliu. 

Cazul 97 este un bărbat, de 39 ani,  din judetul Dolj, întors pe 5 martie din Brescia. A stat în autoizolare până în 12 martie când s-a internat la Spitalul de boli infecţioase din  Craiova cu simptome specifice.

                                           ********

Printre persoanle infectate cu coronavirus se află şi un băiat de un an. Copilul de a luat contact cu mătuşa sa, venită din Italia pe data de 3 martie. Mătuşa este asimptomatică în prezent şi urmează să fie testată.

O femeie în vârstă de 64 de ani din Neamţ, venită din Italia a fost confirmată pozitv cu coronavirus. 

Un alt caz, cel cu numărul 92, a fost confirmat la o femeie, în vârstă de 41 de ani din Iaşi, care lucrează în Mureş, iar pe data de 8 martie a revenit în ţară din Dubai. Femeia face naveta pe ruta Iaşi-Bucureşti, iar pe data de 9 martie a fost şi la serviciu. Pe data de 12 martie a prezentat simptome, fiind depistată pozitiv în urmă cu puţin timp.

Tot în Iaşi s-a confirmat un caz de coronavirus în cazul unei femei de 41 de ani care a revenit în ţară din Franţa. Vineri a fost internată la Spitalul de boli infecţioase şi a fost depistată pozitiv în aceeaşi zi.

O femeie din Caraş-Severin, în vârstă de 27 de ani, a sosit din Italia pe data de 10 martie. Pe aceeaşi dată a intrat în carantină şi a fost confirmată pozitiv vineri.

Al şaselea caz pozitiv este un bărbat de 55 de ani din Caraş-Severin, venit tot din Italia şi carantinat.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite