206 absolvenţi de gimnaziu vor susţine marţi proba la matematică din cadrul sesiunii speciale a Evaluării Naţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto prefectura prahova
foto prefectura prahova

Sesiunea specială a Evaluării Naţionale continuă marţi cu proba la matematică. 206 absolvenţi de gimnaziu vor susţine proba la matematică. Conform situaţiilor transmise de către inspectoratele şcolare, în 5 judeţe nu sunt elevi pentru care ar fi nevoie de organizarea unei sesiuni speciale de examene.

Primele rezultate vor fi afişate joi, 2 iulie, în centrele de examen, până la ora 12:00. 

Miercuri, 9 candidaţi sunt înscrişi pentru desfăşurarea probei la Limba şi Literatura Maternă. 

Contestaţiile pot fi depuse/transmise şi prin mijloace electronice pe data de 2 iulie, între orele 14:00-20:00. Candidaţii trebuie să completeze, semneze şi să depună/transmită electronic o declaraţie-tip în care menţionează faptul că au luat la cunoştiinţă că nota acordată la reevaluarea lucrării poate modifica, după caz, nota iniţială, relatează Hotnews.

Pentru candidaţii minori şi părinţii/ reprezentanţii legali trebuie să semneze declaraţia-tip. Rezultatele finale, după contestaţii, vor fi afişate sâmbătă, 4 iulie. 

Probele din Sesiunea specială a Evaluării Naţionale sunt organizate cu respectarea măsurilor de prevenţie şi protecţie în contextul actual al pandemiei de coronavirus. Ca şi în anii trecuţi, fiecare probă de la examene va fi monitorizată audio-video.

Media generală a notelor obţinute în cadrul Evaluării Naţionale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. 

În judeţele Arad, Covasna, Ilfov, Mehedinţi şi Tulcea nu sunt situaţii care să determine organizarea etapei speciale de Evaluare Naţională.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite