Victoria Nuland la Bucureşti. Ponta: „Partenerii noştri nu vor scandal“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta alături de Victoria Nuland FOTO GOV.ro
Victor Ponta alături de Victoria Nuland FOTO GOV.ro

Victoria Nuland la Bucureşti. Adjunctul secretarului de stat al SUA s-a întâlnit astăzi cu premierul Victor Ponta, la Palatul Victoria, după ce a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu ministrul de Externe, Bogdan Aurescu.

După întâlnirea cu ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, de la sediul MAE, Victoria Nuland a ajuns la sediul Guvernului pentru o întrevedere cu premierul Victor Ponta.

„În cadrul Parteneriatului Strategic au fost discutate proiectele în curs de derulare cu partea americană în plan politico-militar, de securitate, al justiţiei şi  în domeniul  economic,  îndeosebi cele din sectorul energetic şi IT, precum şi  noi propuneri de dezvoltare a acestora. Premierul Victor Ponta a prezentat rezultatele obţinute de România în consolidarea reformei justiţiei şi luptei împotriva corupţiei, precum şi angajamentul Guvernului în acest sens. De asemenea, a subliniat susţinerea şi măsurile luate de Guvern pentru o  alocare adecvată a resurselor bugetare necesare sectorului de apărare, în contextul provocărilor actuale.  A fost evidenţiată cooperarea bilaterală excelentă în acest domeniu.

Primul-ministru a discutat cu oficialul american şi o serie de acţiuni guvernamentale pentru a consolida dimensiunea economică a Parteneriatului strategic, inclusiv pentru a creşte investiţiile americane în economia românească. Cei doi oficiali au avut şi un schimb de opinii privind evoluţiile din vecinătatea estică“, se arată într-un comunicat al Guvernului, referitor la discuţia dintre Ponta şi Nuland.

Ulterior, premierul Victor Ponta a declarat, în şedinţa de Guvern care a succedat întâlnirea cu Nuland, că a ajuns la concluzia că "partenerii noştri nu vor scandal".

Citeşte şi:

Victoria Nuland la Bucureşti. Emisarul SUA a cerut Parlamentului să adopte Legile Big Brother

Victoria Nuland la Bucureşti. Adjunctul secretarului de stat al SUA s-a întâlnit astăzi cu preşedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni. Ulterior, emisarul SUA a avut şi o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu. Pe parcursul zilei, Nuland mai are programate discuţii cu premierul Victor Ponta, cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, şi cu liderii partidelor politice.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite