Ponta, la Antena 3: Dacă Tăriceanu devine liderul PNL vom avea un tandem consistent la prezidenţiale. Pe Crin nu-l văd prim-ministru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta FOTO Adevărul
Premierul Victor Ponta FOTO Adevărul

Premierul Victor Ponta a declarat sâmbătă seara, la Antena 3, că tinerii care l-au huiduit  la Gara de Nord au fost trimişi de preşedintele Traian Băsescu. Totodată, în altă ordine de idei, Ponta a mai afirmat că nu exclude ca fostul premier Călin Popescu Tăriceanu să devină preşedintele PNL şi să facă împreună un tandem la alegerile prezidenţiale.

Principalele declaraţii ale premierului:

Despre huiduielile de la Gara de Nord

Au trimis nişte interlopi, nişte bătătuşi ca la Nana. Foarte profesionişti. Au fost trimişi să plătească o poliţă pentru ceva ce nu am făcut.

Mi s-a părut extrem de sugestiv când l-au întrebat pe Băsescu despre răpirea jurnaliştilor. Nu a ştiut să răspundă. L-am mai văzut aşa când a fost întrebat dacă a lovit copilul. Cred că nimic nu este mai important pentru România decât ca toată lumea să aibă convingerea că Justiţia îşi face datoria şi că are aceeaşi măsură pentru toată lumea. Sunt convins că va exista o schimbare după noiembrie. Cred că domnul Băsescu ne minţea.

Nu cred că mai este şeful dosarelor. Mesajul era: „cu mine vorbiţi dacă aveţi o problemă“. Este un mod de a-i minţi pe oameni. Se numeşte înşelăciune curată, în formă agravată. Am foarte multe informaţii şi după cum mă uit teama domniei sale este extrem de accentuată că după zece ani, în decembrie, este un om ca noi.

Despre deciziile CCR

Eu continuu să precizez că s-a pierdut o o altă decizie CCR privind codul insolvenţei. Cei care intră în insolvenţă şi nu mai plătească la stat nu se mai pot ascunde cum se ascund astăzi. Nu este o competiţie corectă. Depinde de cum ai interpretat în ultimii ani CCR. Aşa cum au spus miercuri a fost corect. Soluţia este să schimbăm legea electorală, preşedintele nu are voie să se implice în campanie electorală. În 2012, Băsescu a sesizat CCR şi au decis că la Consiliul European merge preşedintele. Ei au adăugat la Constituţie.

Marţi este o primă reuniune a şefilor de Guvern din UE. Conform regulamentului, premierul este cel care propune. Marţi va merge preşedintele, fără să aibă drept de vot. Este un lucru anormal pentru că, în funcţie de desemnarea preşedintelui Comisiei Europene, spui „vreau să păstrez portofoliul agriculturii sau altul“. Dacă este aceeaşi Curte care acum doi-trei ani schimba tricourile, sigur că este anormal.

Dacă eu voi fi preşedinte, vă garantez că nu o să mai vedem un tricou care să spună cu cine să voteze. Singurul preşedinte care va face acest lucru este Elena Udrea. În zilele următoare o să fac toate eforturile pentru a reface USL. Nu este sigur acest lucru, dar nu putem vorbi de candidat înainte să ştim dacă se va reface USL.  Vedem dacă va fi domnul Tăriceanu liderul PNL, aşa vom avea un tandem consistent. Pe Crin nu-l văd prim-ministru. Crin a mers atât de departe încât nu mai poate să se întoarcă din drum. Va fi o atenţie specială din partea MAI la Ilfov. Sunt foarte mulţi bani, interese. Acolo, ministrul de Interne va fi foarte atent.

Despre alegerile pentru Preşedinţia Comisiei Europene

Nu o să decidă preşedintele cine va fi preşedintele Comisiei. Băsescu şi prim-ministrul Ungariei nu au avut putere de decizie. Eu am discutat informal cu alţi premieri, cu Martin Schulz, pentru că România merită un portofoliu important. Procedural, preşedintele Comisiei negociază şi împarte portofoliile. Noi vom avea trei propuneri. Va ţine de o negociere foarte fină. Sunt câteva portofolii extrem de importante pe care le vom discuta. Dacă va câştiga Juncker, în egală măsură, trebuie să negociem. Cu vicepreşedintele Biden am discutat despre ce facem în anii care urmează.

Nu nu am avut nicio discuţie şi nu o să am o disucţie cu Traian Băsescu despre ce se întâmplă pe scena politică. La cum se comportă Traian Băsescu, este posibil (n.r. suspendare sau înaltă trădare). Relaţia este perfectă cu Traian Băsescu pentru că  nu vorbim.



 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite