UNPR sare în apărarea lui Gabriel Oprea. De ce are nevoie de coloană oficială: Avem convulsii sociale şi refugiaţi la graniţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După mai multe zile de tăcere, încep să apară primele reacţii din interiorul UNPR în cazul morţii poliţistului Bogdan Gigină, decedat marţi seară în timp ce se afla în coloana oficială a vicepremierului Gabriel Oprea. Mai mulţi lideri UNPR, precum şi membrii organizaţiilor de tineret ale partidului, au postat mesaje pe Facebook în care afirmă că Oprea a le-a redat demnitatea poliţiştilor şi că nu poartă nicio vină pentru moartea agentului Gigină.

Dacă preşedintele UNPR Gabriel Oprea continuă să se abţină de la declaraţii la cinci zile de la tragicul accident, persoanele din conducerea partidului încearcă, pe cât posibil, să diminueze importanţa subiectului. Mai mulţi apropiaţi ai lui Gabriel Oprea au transmis mesaje pentru a-i lua apărarea vicepremierului Gabriel Oprea.

UPDATE - Ion Răducanu,vicepreşedinte UNPR, pentru Adevărul: „Ăsta unde era cu gândul când a căzut în groapă? Toţi murim la un moment dat“

Contactat de ziarul „Adevărul”pentru a spune ce l-a determinat să reacţioneze în apărarea lui Gabriel Oprea şi să-I atace pe cei care cer demisia vicepremierului, deputatul UNPR de Timiş Ion Răducanu a oferit mai multe explicaţii referitoare la moartea poliţistului şi la dreptul lui Gabriel Oprea de a avea sau nu coloană oficială. 

„Nu pot să asist la o manipulare politică. Sunt sătul de manipulările politice din ţara asta. Eu nu cred că un vicepremier al acestei ţări trebuie să-şi dea demisia pentru că un ofiţer, pentru care transmit condoleanţe familiei şi sunt alături de ea…Un ofiţer….un subofiţer sau ce era, şi-a pierdut viaţa în timpul serviciului.

UPDATE - Primul comunicat oficial al UNPR de la moarte polişistului Bogdan Gigină

UNPR a reacţionat şi printr-un comunicat în care formaţiunea condusă de actualul ministru de Interne a a punctat faptul că atacuri din ultimele zile sunt urmare a deciziei lu Oprea de a nu trăda coaliţia de guvernare.

„Lideri care mimau până mai ieri buna-credinţă şi buna-cuviinţă îşi arată astăzi adevărata faţă. Cătălin Predoiu şi Alina Gorghiu au avut numai cuvinte de laudă la adresa lui Gabriel Oprea atunci când, datorită acestuia, au fost votate în Parlament propunerile preşedintelui Klaus Iohannis pentru SRI şi SIE. Aceiaşi lideri i-au mulţumit lui Gabriel Oprea atunci când, tot datorită UNPR, a fost votată Strategia Naţională de Apărare. Cătălin Predoiu, Alina Gorghiu, dar şi mulţi alţii, au avut numai cuvinte frumoase atunci când lui Gabriel Oprea i se propunea să-şi încalce cuvântul şi să-şi abandoneze partenerii din PSD.

PNL a propus o trădare, iar UNPR a refuzat. Aceasta este de fapt singura explicaţie pentru atacurile politice furibunde pe care astăzi le lansează reprezentanţii PNL“, potrivit ciomunicatului dat de UNPR. 

De asemenea, departamentul de comunicare al UNPR subliniază că adversarii formaţiunii şi presa care îi critcă preferă să ignore anumite „adevărurui“. „Ei ştiu foarte bine că acel accident dramatic s-a produs în timpul serviciului, că acea coloană a fost constituită în condiţiile legii şi că toate prevederile normative au fost respectate. Ei ştiu foarte bine că, atâta vreme cât există o anchetă penală a Parchetului, în desfăşurare, nu se pot da detalii, nu se pot face declaraţii. Ei ştiu foarte bine că orice detalii sau declaraţii date publicului pe acest subiect, chiar şi de către ministrul Gabriel Oprea, pot fi considerate ca antepronunţare şi de natură a afecta bunul curs al anchetei. Ei ştiu foarte bine că ministrul Gabriel Oprea a transmis personal condoleanţe familiei şi a fost la priveghiul poliţistului Bogdan Gigină. Şi nu în ultimul rând, ei ştiu foarte bine că, la finalul anchetei, totul va fi clar şi că speculaţiile pe care îşi clădesc astăzi atacul furibund se vor dovedi a fi simple minciuni.Cei care folosesc politic această dramă nu au nicio scuză. La fel cum nu au nicio scuză cei care, sub paravanul unor cauze nobile, fac tot posibilul să destabilizeze guvernarea.Se cere demisia lui Gabriel Oprea pentru că nu a fost un ministru bun?“, au mai susţinut cei de la UNPR. 

UPDATE - Alexandra Dobre, consiliera personală a lui Gabriel Oprea: "Atenţie! Pentru toţi aceia care am văzut că au postat diverse articole referitoare la domnul ministru Oprea şi nefericitul accident rutier...De câteva zile şi mai ales astăzi, văd pseudo-jurnalişti, printre care şi doamna Mândruţă, care încep să folosească cazul poliţistului mort în accidentul din Bucureşti în cel mai populist şi ieftin mod cu putinţă. Pe lângă pseudo/jurnalişti apar şi pseudo/avocaţi şi pseudo/analişti politici care îşi mai dau şi ei cu părerea că deh...De la colegii din opoziţie nu am aşteptări. Ei fac o politică măruntă pentru că asta îi caracterizează. Ce mă doare cel mai tare este să văd însă că oameni de bună credinţă şi prieteni au ajuns să creadă aceste lucruri. Într-adevăr cazul poliţistului decedat este unul real şi de regretat. Ministerul Afacerilor Interne a dat un comunicat de presă în acest sens şi cred că lucrurile trebuiau lămurite şi incheiate".

image

Alexandra Dobre (foto dreapta) le mai spune celor care l-au criticat pe Gabriel Oprea că ar trebui să se documenteze „referitor la cât de mult ţine dânsul la cadrele de poliţie şi armată şi cât de multe a făcut pentru fiecare dintre aceştia şi familiile lor“.

"Cred că până la a arunca cu noroiul pe care l-aţi împroşcat în ultimele zile, ar trebui să vă mai documentaţi putin referitor la cât de mult ţine dânsul la cadrele de poliţie şi armată şi cât de multe a facut pentru fiecare dintre aceştia şi familiile lor. Lucrurile bune se vad cu ochiul liber şi vă spun sincer că astfel de oameni care să se lupte pentru interesele angajaţilor ar trebui să existe în toate instituţiile publice. Ne place să speculăm pentru că nu avem cu ce să ne umplem timpul şi nu ştim să apreciem lucrurile bune pe care le fac puţinii oameni de caracter din România. Să fim serioşi. E penibil să dam vina pe un om pentru un accident regretabil, repet. Condoleanţe familiei şi succes românilor în a-şi schimba mentalitatea", a adaugat consiliera lui Oprea.

Liliana Mincă, deputat UNPR, a scris, pe reţelele de socializare, un mesaj virulent la adresa Alinei Gorghiu, co-preşedinte PNL, după ce aceasta i-a cerut lui Gabriel Oprea să demisioneze. "Îi reamintesc doamnei Alina Gorghiu că domnul General Gabriel Oprea a redat demnitatea poliţiştilor români, a luptat mereu în mod concret pentru îmbunătăţirea vieţii lor, a condus şi conduce cu onoare cel mai important segment al Statului Român, şi anume acela al asigurării siguranţei şi securităţii cetăţenilor României, şi a mai făcut ceva, ceea ce doamna Gorghiu nu a făcut vreodată: a salvat vieţi şi a dăruit un drum în viaţa copiilor militarilor şi poliţiştilor morţi în misiuni!", scrie Liliana Mincă pe Facebook.

Dan Dogaru, un membru UNPR din Constanţa, a expus, pe Facebook, motivele pentru care consideră că Gabriel Oprea ar trebui să beneficieze de coloană oficială: "Personal, cred că un om, când este viceprim-ministru pe probleme de securitate naţională, cînd este Ministrul Afacerilor Interne într-o ţară NATO aflată într-o regiune plină de convulsii sociale şi nu numai, cînd ai valul migraţionist la graniţele ţării respective, când acelaşi viceprim-ministru se întâlneşte în ultimele două săptămâni cu majoritatea şefilor structurilor de securitate din SUA, indiferent cum s-ar numi aceea persoană, consider că are nevoie atât de serviciile SPP cât şi de cele ale Poliţiei rutiere privind deplasarea în trafic".

capt facebook zlatoianu

Mesajul prin care o membră a UNPR Sector 2 îşi exprimă susţinerea faţă de Gabriel Oprea

"Gabriel Oprea ţine la cadrele poliţiste"

Şi tinerii din UNPR îi iau apărarea lui Gabriel Oprea. Luminiţa Popescu, vicepreşedinte al organizaţiei naţionale de studenţi a UNPR, a postat, la rândul ei, un mesaj pe Facebook. Ea se arată îndurerată de moartea poliţistului, dar nu reuşeşte să-i scrie numele corect (Gigină): "Mă gândesc la regretabilul accident din 20 octombrie unde poliţistul Bogdan Gighina şi-a pierdut viaţa , nici nu pot să îmi imaginez durerea familiei. Sincere condoleanţe! Dar susţin cu tărie faptul că ministrul Gabriel Oprea respectă şi ţine la cadrele poliţiste şi militare şi consider că până la a arunca cu noroi ar trebui să vedem şi lucrurile bune pe care ministrul Oprea le-a făcut pentru aceştia! Dar cine să le mai vadă acum?! Când "postacii" şi jurnaliştii cu alte orientări politice, aruncă cu noroi din toate părţile, pentru că din păcate numai asta ştiu! E dezamăgitor când vezi că dintr-un eveniment tragic şi plin de durere se face un instrument de atacuri politice. Nu vreau să rămân indiferentă în faţa acestor mizerii, nu mai vreau să tac şi să lăsăm "comentatorii de scandal" să controleze minţile oamenilor! Haideţi să fim puţin mai deschişi la minte şi să avem capacitatea de a analiza înainte de a judeca! Repet, regret nespus pierderea tânărului poliţist, dar nu îl pot face vinovat pe ministrul Oprea pentru un accident. Subliniez: poliţistul era în misiune, mergea cu viteză regulamentară, ştia traseul destul de bine şi ştia că acolo este groapă pentru că întreaga zi a făcut de serviciu în zona respectivă! Românilor, gata cu mizeriile".

image


Luminiţa Popescu (centru), o tânără UNPR-istă care ne îndeamnă să fim mai deschişi la minte  

Vicepreşedintele şi deputatul UNPR Ion Răducanu a postat pe contul său de Facebook, sâmbătă seara, un mesaj prin care îl susţine pe vicepremier şi, în acelaşi timp, lansează acuzaţii dure la adresa celor care îi cer demisia, caracterizându-i în termeni precum „disperaţi ahtiaţi de putere”, „postaci plătiţi” sau „jucători de Facebook”. Deputatul susţine că toată mişcarea împotriva lui Gabriel Oprea ar fi doar rezultatul unei manipulări a evenimentelor şi a unei dezinformări masive,  plănuită de opoziţia parlamentară în concordanţă cu ONG-uri sprijinite de omul de afaceri George Soros.

Sub titlul „Demisia vicepremierului Gabriel Oprea nu e monedă de schimb”, deputatul UNPR îl caracterizează pe ministrul de interne drept „cel mai bun, apreciat şi eficient” ministru al MapN şi MAI de după revoluţie. 

image

Mesajul integral postat de Ion Răducanu, sâmbătă seara, pe contul său de Facebook:

”Demisia vicepremierului Gabriel Oprea nu e monedă de schimb

Asist înmărmurit de câteva zile la un atac concertat, furibund, demenţial, ilogic şi iraţional, pornit cu ură şi dispreţ incredibil de câţiva deontologi autointitulaţi apărători ai democraţiei şi dreptăţii sociale, „mari” gânditori ai societăţii capitaliste româneşti, care pe fondul nenorocirii abătute asupra familiei poliţistului mort în timpul serviciului, aruncă cu noroi în ministrul de interne Gabriel Oprea – viceprim - ministrul care coordonează sectorul de securitate naţională.

   

Gabriel Oprea este preşedintele partidului care a asigurat stabilitatea României în ultimii 5 ani, fie că unii recunosc, iar alţii nu recunosc, din raţiuni politice, desigur meschine.Sunt unul dintre vicepreşedinţii partidului, unul dintre cei care cunoaşte bine efortul depus de Gabriel Oprea pentru soluţionarea spinoaselor probleme ale lucrătorilor încadraţi în instituţiile sectorului de securitate naţională (elaborarea noii legi a pensiilor militare, recalcularea şi majorarea pensiilor, mărirea salariilor şi sporurilor, înzestrarea armatei şi a poliţiei şi multe, multe altele).

   

Nicicând după Revoluţie, MApN sau MAI nu au avut un ministru mai bun, mai apreciat şi mai eficient decât Gabriel Oprea. Până la tragicul accident petrecut zilele trecute, toţi politicienii de frunte se gudurau în jurul lui, căutând să-l atragă de o parte sau de alta a eşichierului politic. Gabriel Oprea a rămas în picioare, păstrându-şi demnitatea şi cuvântul dat.

Supăraţi că nu le-a trecut moţiunea, liberalii, conduşi cu măiestrie de două personaje deja celebre (modele de moralitate şi patriotism) şi-au văzut năruit, visul de a ajunge la putere.

Nemulţumirea i-a cuprins şi pe alţi susţinători interesaţi sau dezinteresaţi ai liberalismului “de stânga”, promovat de eminenţele cenuşii democrat - liberale. Tragedia produsă din cauze încă neelucidate de organele abilitate, a mobilizat această coaliţie de disperaţi ahtiaţi de putere, cărora li s-au alăturat mai multe ONG –uri formate din bursieri ai unor instituţii subvenţionate de Soros. Împreună au găsit momentul de a pune în mişcare o acţiune de defăimare a viceprim-ministrului Gabriel Oprea – prin interpretări eronate ale legislaţiei, prin minciuni şi dezinformări, prin folosirea de invective specifice vocabularului unor lipsiţi de bun simţ.

Şi aşa a început manipularea...Postacii plătiţi şi “jucătorii” de pe Facebook (care nu au ceva mai bun de făcut) – nu prididesc în a-i cere vicepremierului demisia, pentru a -i ajuta pe opozanţi să-şi împlinească visul de a ajunge la putere.

   

După mine, astfel de atitudini sunt specifice unor caractere infecte, unor politicieni nemernici, fără scrupule unor aşa – zişi vectori de opinie, de regulă simbriaşii cuiva sau altcuiva. Setea de sânge a unor „ spectatori români” din care mulţi nostalgici ai epocii trecute, se suprapune de minune peste manifestările manipulatorilor de opinie ajunşi să creadă că din faţa computerului vor putea conduce România.

   

Nimic şi nimeni nu mai e bun în România. Dacă faci ceva bine, atragi ură şi dispreţ. Dacă vorbeşti împotriva sistemului te trezesc unii dimineaţa devreme! 

Aşa cum pe vremuri se spunea că toţi se pricep la agricultură şi fotbal, putem spune astăzi că toţi se pricep la conducerea treburilor ţării ( dar, din faţa computerului, camerei de filmat sau de la microfon).

   

Nu trebuie să vă chinuiţi să mă catalogaţi drept „ avocatul diavolului”, pentru că cei care mă cunosc ştiu că sunt unul care spune lucrurilor pe nume. Ce pot afirma însă, cu siguranţă este că prin această atitudine inconştientă de atac nejustificat şi gratuit, conducerea PNL – PDL a adâncit criza politică, dând dovadă, încă odată – dacă mai era nevoie, de fariseism, populism, oportunism şi disperare, de care nu se pot debarasa.

   

UNPR vrea renaştere naţională, stat funcţional, economie consolidată, stat social şi o Românie puternică şi demnă, sigură, stabilă şi prosperă!

   

Voi ce vreţi ? Puterea, acum ori niciodată! Mai aşteptaţi, învăţaţi mai întâi să fiţi oameni corecţi şi morali, să vă respectaţi cuvântul dat şi adversarii, să aveţi onoare şi demnitate. România nu este numai a voastră, ci a tuturor cetăţenilor săi cinstiţi, oneşti, iubitori de neam şi ţară, sătui de hoţi, mincinoşi şi ipocriţi.

   

Gabriel Oprea nu merită să fie târât într-o astfel de mizerie mediatică, de către personaje politice rău intenţionate, manipulate din interiorul şi exteriorul ţării, pentru că prin ceea ce fac contribuie din plin la destabilizarea politică a României, dorită şi aşteptată de prietenii săi “binevoitori şi hrăpăreţi”.”

Cine este Ion Răducanu?

Ion Răducanu este membru UNPR din 2008, după ce a fost dat afară din Partidul Social Democrat în urma rezultatelor slabe înregistrate la alegerile pentru primăria Timişoarei din acelaşi an. El a candidat, în total, de două ori la primăria municipiului Timişoara, fără succes, şi din 2012 este deputat de Timiş, candidând sub egida USL. În prezent, Ion Răducanu este vicepreşedinte al Comisiei pentru apărare, ordine publică si siguranţă naţională din Camera Deputaţilor.

Senatorul UNPR Sebastian Grapă, fost liberal, spune că PNL că se folosesc de această tragedie în interes politic, pentru a ajunge la guvernare.

„Asistăm la cea mai agresivă campanie de denigrare organizată după respingerea ultimei moţiuni de cenzură: o campanie virală, bine coordonată şi finanţată, la care s-au alăturat o serie de pseudo-jurnalişti.
În zilele care au urmat după accident nu a fost lansată nicio întrebare legitimă, care să se refere la existenţa unor astfel de obstacole nesemnalizate în trafic. În schimb, prin bunăvoinţa Partidului Naţional Liberal, au fost lansate atacuri prin care s-a depăşit limita decenţei. Moartea agentului a ajuns să fie folosită ca principală temă de campanie electorală, fapt ce denotă lipsa de decenţă şi moralitate a membrilor opoziţiei. Sfidând durerea familiei îndoliate, PNL a întinat memoria subinspectorului post-mortem Gigina Bogdan Cosmin, iar încercarea de a lega numele domnului viceprim-ministru Gabriel Oprea de accident este o modalitate tipică acestor indivizi, pentru care o tragedie devine o bună ocazie de şantaj, manipulare şi dezinformare“, a scris Grapă, pe pagina sa de Facebook.

Liderul senatorilor UNPR, Haralambie Vochiţoiu, a distribuit şi el o fotografie cu un mesaj critic la adresa PNL.

 

image
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite