Vasile Blaga: „Nu mi-a plăcut răspunsul domnului Curaj despre doctoratul lui Ponta.Numele nu i se potriveşte”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
blaga

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a declarat, marţi, că nu i-a plăcut răspunsul pe care ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, l-a dat celor care i-au cerut să îi retragă titlul de doctor fostului premier Victor Ponta, afirmând că deşi ministrul "este un om de toată isprava", "numele nu i se potriveşte".

„Mie nu mi-a plăcut nici răspunsul domnului Curaj. Este un om deosebit, am avut ocazia să schimb păreri cu domnia sa, mi se pare un om de toată isprava, dar numele nu i se potriveşte”, a declarat copreşedintele PNL Vasile Blaga, la Realitatea TV.

El a afirmat că Victor Ponta a fost „obraznic” în intervenţia pe care a avut-o pe Facebook, după ce mai mulţi intelectuali au cerut ca fostului premier să îi fie retras titlul de doctor.

„Nu eu l-am acuzat de plagiat, alţii l-au acuzat. Aţi văzut, astăzi, intervenţia domnului Ponta, pe Facebook, atunci când o listă întreagă de oameni de cultură din ţara asta au cerut Universităţii Bucureşti şi domnului ministru Curaj să ia o măsură privind retragerea titlului de doctor al domniei sale. Aţi văzut cât a fost de, scuzaţi-mi termenul, obraznic”, a spus Blaga.

Ministerul Educaţiei i-ar fi retras deja titlul de doctor lui Victor Ponta până acum, „dacă se putea”, a declarat, marţi, ministrul Adrian Curaj, care a adăugat că se va "uita" la cadrul legislativ şi va da un răspuns solicitării Universităţii din Bucureşti.

Întrebat de jurnalişti dacă i se va retrage titlul de doctor lui Victor Ponta, ministrul Educaţiei a răspuns: "Ministerul se va uita la cadrul legal şi vom veni cu un răspuns".

Întrebat din nou dacă poate sau nu, pe baza actualului cadru legislativ, să-i retragă titlul de doctor lui Ponta, ministrul a răspuns iritat: "Nu! Dacă se putea se făcea!".

Universitatea din Bucureşti a retrimis luni, Ministerului Educaţiei, dosarul privind teza de doctorat a fostului premier Victor Ponta, însoţită de solicitarea de retragere a titlului de doctor al fostului prim-ministru.

Victor Ponta a reacţionat pe Facebook, spunând că la Universitatea din Bucureşti sunt "securişi impuşi de Băsescu", care se ocupă special de teza sa de doctorat.

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a mai declarat, tot marţi, că dacă candidaţii înscrişi în cursa internă pentru primările de sectoare din Bucureşti nu se vor ridica nici măcar la jumătatea scorului partidului în sondajele care vor fi gata în zilele următoare, PNL va lua ''decizii politice''.

"În cazul tuturor sectoarelor dacă vom vedea că cei care candidează - unii dintre ei sau toţi dintr-un sector - nu se ridică nici măcar la jumătatea scorului partidului, vom lua decizii politice", a precizat copreşedintele PNL.

Vasile Blaga a afirmat că sondajele vor fi finalizate la sfârşitul săptămânii şi cel mai probabil conducerea PNL nu se va reuni luni, aşa cum obişnuia, ci miercuri pentru a putea dezbate rezulatatele sondajelor comandate de partid pentru primăriile de sectoare din Bucureşti.

El a mai spus că PNL are cea mai slabă organizaţie la Buzău.

"La Buzău situaţia este complicată, cea mai slabă organizaţie din ţară. Avem doi primari, organizaţiile noastre nu au fost foarte performante", a explicat Blaga.

Copreşedintele PNL a mai adăugat că partidul îşi va stabili candidaţii la locale în toată ţara în termen de două săptămâni.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite