Varujan Vosganian spune că ALDE va solicita premierului şi Ministerului Justiţiei date despre abuzurile din justiţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Varujan Vosganian FOTO: Eduard Enea Adevărul
Varujan Vosganian FOTO: Eduard Enea Adevărul

Deputatul ALDE Varujan Vosganian a declarat, sâmbătă, 4 mai, la Piatra Neamţ, că grupurile parlamentare ale ALDE vor cere premierului Viorica Dăncilă şi Ministerului Justiţiei o centralizare cu cifre, cu nume şi prenume, privind abuzurile care au avut loc în ultimii ani în justiţia din România.

Acest demers al parlamentarilor ALDE ar face parte dintr-un proiect de reconfigurare a imaginii României în UE.

„Avem un proiect legat de reconfigurarea imaginii României în cadrul UE şi în dezbaterile care au loc acolo. Nu este nevoie să prezentăm realităţi deformate, ci pur şi simplu să ne asigurăm că cei de acolo au informaţii corecte şi că nu vor mai fi situaţii cum au fost cele generate de triumviratul Verhofstadt- Weber- Timmermans“, a declarat Varujan Vosganian, candidat ALDE la europarlamentare, într-o conferinţă de presă susţinută la Piatra Neamţ, potrivit Mediafax. 

Datele obţinute vor fi transmise membrilor Parlamentului European şi ai Consilului European.

„Toate aceste informaţii vor fi adunate într-un document şi trimise membrilor Parlamentului European şi membrilor Comsiei Europene. Iar după aceea, cine mai doreşte să vorbească despre faptul că asctul de justiţie din România trebuie să rămână aşa cum a fost, o va face pe proprie răspundere“, a mai precizat el.

Vosganian a mai spus că, după o modificare a legii penale, când era Cătălin Predoiu ministrul Justiţiei, DNA a început să controleze toată societate românească. 

„Vrem să mai ştim câte persoane au fost scoase de sub urmărire la 1 ianuarie 2016, adică să ştim la câte persoane a existat un furt de existenţa, pentru că în opinia noastră, un dosar penal presupune un hiatus în existenţa profesională şi socială a unei persoane şi am vrea să ştim la câte persoane s-a procedat în acest fel, până la urmă, procuratură ajungând la concluzia că n-a făcut bine începând cercetarea penală. Sigur că şi la această categorie vrem să ştim cu nume şi prenume câte persoane cu funcţie publică au fost cercetate şi apoi scoase de sub urmărire. Atenţie! Nu neînceperea urmăririi penale, pentru că asta înseamnă că nu s-a deschis un dosar de urmărire penală. La câte persoane s-a deschis şi după aia s-a închis? Pentru că între deschiderea şi închiderea unei urmăriri penale, au loc demisii, au loc excluderi, au loc marginalizări şi vrem să ştim cum a fost. Deci număr de dosare în general, şi am în vedere nu doar DNA ci şi DIICOT şi Ministerul Public în general“, a mai adăugat Vosganian.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite