USR cere demisia lui Lucian Bode de la conducerea MAI: Protestul AUR a fost anunţat, e absolut de neacceptat ca forţele de ordine să fie nepregătite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Senatori USR FOTO Inquam Photos / George Calin
Senatori USR FOTO Inquam Photos / George Calin

USR cere demisia ministrului de Interne Lucian Bode pentru modul în care forţele de ordine au reacţionat în cazul protestului organizat de AUR la Parlament, după ce o parte din protestatari au pătruns în curtea Parlamentului şi au vandalizat mai multe maşini.

Potrivit USR, forţele de ordine nu au intervenit în momentul în care protestatarii au început să vandalizeze maşinile.

„USR cere demisia ministrului de Interne Lucian Bode pentru modul în care forţele de ordine au fost surprinse astăzi de protestul organizat de AUR la Parlament. Protestatarii au reuşit să sară gardurile şi să vandalizeze maşini, fără ca jandarmii să intervină ca să îi oprească. Doi ambasadori au rămas astăzi blocaţi în Parlament din cauza protestului, iar miniştrii guvernului PSD - PNL nu a mai venit la audieri, ci au anunţat că se conectează online la audierile din comisii”, a transmis formaţiunea. 

Reprezentanţii USR au subliniat că, „în condiţiile în care protestul nu a fost unul spontan, ci anunţat de mai bine de o săptămână, este de neconceput ca forţele de ordine, care au exact această responsabilitate, să asigure securitatea unei clădiri, să fie depăşite de o mână de oameni care au ajuns să împingă garduri şi maşini.

„Protestul de astăzi a arătat că există clar o problemă legată de capacitatea acestui guvern şi a Ministerului de Interne de a face faţă unei situaţii previzibile si anunţate, iar Lucian Bode trebuie să dea demisia”, transmite USR. 

USR a amintit că „nu este prima dată când forţele de ordine din subordinea lui Lucian Bode nu îşi fac treaba”. Potrivit reprezentanţilor formaţiunii, „săptămâna trecută poliţiştii au preferat să o protejeze pe senatoarea Diana Şoşoacă în loc să apere drepturilor unor jurnalişti care realizau un reportaj”. 

Un protest are loc, marţi, la Palatul Parlamentului, atât la Camera Deputaţilor cât şi la Senat, la intrările oficiale. Protestul a fost promovat pe Facebook de AUR, iar în faţa Parlamentului se află şi copreşedintele AUR George Simion şi parlamentarii acestei formaţiuni. Oamenii se opun introducerii certificatului verde la locul de muncă.

Mai multe autoturisme au vandalizate în curtea Parlamentului, după ce protestatarii au scris mesaje, cu spray: Hoţi! Asasini!, a transmis News.ro. 

Printre maşinile avariate a fost şi cea a ambasadorului SUA. De asemenea, pentru o perioadă de timp a fost blocat în Parlament şi ambasadorul Japoniei, fiind nevoie de intervenţia SPP şi a Jandarmeriei pentru a crea un culoar prin care diplomatul să părăsească clădirea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite