Un senator PSD cere congres şi reprimirea celor excluşi în partid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Bota, în plenul Senatului Foto: facebook
Sorin Bota, în plenul Senatului Foto: facebook

Senatorul PSD Sorin Bota a cerut vineri, printr-o scrisoare deschisă, organizarea unui congres şi alegeri interne în partid, revenirea în partid a celor excluşi, dar şi "realizarea unei analize obiective a cauzelor care au dus la pierderea alegerilor şi stabilirea responsabilităţilor".

"Prezidenţialele din 2014 au reprezentat cel mai sever eşec al unui candidat susţinut de PSD. Deşi trebuia să facem o analiză pertinentă a cauzelor acestei catastrofe electorale, acest lucru nu s-a întâmplat. Nici până azi nu am stabilit responsabilităţi şi nu am luat măsurile pentru a reforma şi a redresa partidul", spune senatorul PSD.

El cere sprijinul colegilor pentru susţinerea demersurilor prezentate în scrisoarea deschisă, care cuprinde trei măsuri.

"Efectuarea unei analize obiective a cauzelor care au dus la pierderea alegerilor şi stabilirea responsabilităţilor, inclusiv în cazul votului din Diaspora; Revenirea în partid a membrilor noştri excluşi la sfârşitul anului trecut; Crearea unei Comisii de pregătire şi organizare a Congresului care să includă reprezentanţii tuturor curentelor din partid, care să genereze o dezbatere internă autentică şi să se garanteze alegeri interne corecte cu toţi membrii de partid, conform Statutului PSD", enumeră Bota în scrisoare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite