„Umblă Moartea liberă pe străzi, eliberată de Dragnea şi Nicolicea“. USR cere abrogarea Legii recursului compensatoriu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul USR Stelian Ion a anunţat că USR aproape a finalizat un proiect de lege prin care ar avea loc abrogarea „monstruosului recurs compensatoriu“, lege prin care au fost eliberaţi din închisori aproximativ 11.000 de deţinuţi.

„Umblă Moartea liberă pe străzi, eliberată de Dragnea şi Nicolicea, iar noi stăm cu mâinile-n sân! Am redactat deja Legea pentru abrogarea monstruosului «recurs compensatoriu». Astăzi îi dăm forma finală şi o depunem la Parlament. Sper să găsim pe cineva pe la secretariat“, a scris pe Facebook deputatul Stelian Ion, unul dintre juriştii USR. 

Alesul USR şi face şi câteva precizări despre Legea recursului compensatoriu. „Ca să fie clar: propunerea a venit de la guvern cu un filtru judiciar, era o formă a liberării condiţionate, dar a fost măcelărită de Nicolicea în Camera Deputaţilor. Ne-am opus, am încercat să o îmblânzim cu amendamente, am atacat-o la CCR, dar degeaba. A ieşit o lege criminală, dar «constituţională». Dacă vrem să nu mai moară oameni nevinovaţi, trebuie să o abrogăm în regim de urgenţă! Da, în cazul ăsta ar trebui dată o OUG de abrogare pentru că este ditamai urgenţa: mor oameni, sunt violate femei, sunt tâlhăriţi românii pe stradă de infractori eliberaţi înainte de termen, fără discernământ“, a mai scris Stelian Ion. 

Deputatul aminteşti şi că UDMR voia să permită eliberarea mai multor deţinuţi. „Trebuie făcută o precizare: dacă era după UDMR, în loc de 6 zile, infractorii primeau un "cadou" de 9 zile reduse la fiecare 30 executate! Cetăţeni români de etnie maghiară, de asta i-aţi votat pe indivizii ăştia? Să-i scoată pe criminali să ne omoare pe străzi?!“, a conchis USR-istul. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite