Udrea: Am reuşit să antamez cumpărarea a 80 de hectare de teren arabil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul PDL Elena Udrea FOTO Dorin Constanda
Deputatul PDL Elena Udrea FOTO Dorin Constanda

Deputatul PDL Elena Udrea a anunţat, pe Facebook, că a reuşit să antameze cumpărarea a 80 de hectare de teren arabil.

„Se pare că şi 2014 va fi un an bun pentru agricultură - ninsoarea a venit înaintea îngheţului, culturile fiind astfel mai bine protejate. Ceea ce nu poate decât să mă bucure, având în vedere că am reuşit deja să antamez cumpărarea a 80 de hectare de teren arabil“, scrie Elena Udrea pe Facebook.

Recent, fiica cea mare a şefului statului, Ioana Băsescu, a achiziţionat 291 de hectare de teren arabil în judeţul Călăraşi. Preşedintele Băsescu a precizat că el a dorit achiziţia acestui teren şi că şi-ar dori ca „în familie“ să mai cumpere teren arabil.

Săptămâna trecută, liderii USL au aprobat înfiinţarea unei comisii parlamentare care să ancheteze tranzacţia făcută de fiica preşedintelui, după ce Traian Băsescu a declarat că ar fi discutat cu ministrul de Finanţe, Daniel Chiţoiu şi i-a cerut acestuia să nu îl schimbe pe preşedintele CEC Bank, Radu Gheţea, de la conducerea instituţiei. Preşedintele a mai precizat că discuţia a avut loc la 40 de zile după ce Ioanei Băsescu i-a fost acordat creditul de un milion de euro necesar pentru achiziţionarea terenului din judeţul Călăraşi.

Ulterior, Comisia de buget, finanţe a Senatului a aprobat înfiinţarea unei subcomisii care să investigheze activitatea CEC Bank şi creditele speciale acordate de instituţie din 2011 şi până în prezent. Totodată, forul parlamentar a decis să îi cheme, la audieri, pe preşedintele CEC Bank, Radu Gheţea, dar şi pe ministrul de Finanţe, Daniel Chiţoiu.

La scurt timp după ce înfiinţarea comisiei a fost aprobată, premierul Victor Ponta a declarat, la Parlament, că susţine formarea unei noi comisii de anchetă. La începutul săptămânii, liberalii, care iniţial s-au plâns că nu au fost consultaţi, şi-au dat acordul.

Materiale pe aceeaşi temă:

Contractul integral dintre Ioana Băsescu şi CEC Bank, în „Cazul Călăraşi“. Clauzele din spatele împrumutului de 4,6 milioane de lei, făcut pe 30 de ani Ioana Băsescu, fiica preşedintelui Traian Băsescu, a făcut public contractul semnat cu CEC Bank, prin care a împrumutat 4,6 milioane de lei pentru a cumpăra un domeniu de 290 de hectare de teren în judeţul Călăraşi. Rata fixă lunară: 30.266,51 de lei. Dobânda totală este cu aproximativ 1,2 milioane de lei mai mare decât creditul: 5.863.686,88 de lei.

De la cine a cumpărat Ioana Băsescu terenul de 290 de hectare de la Nana: o firmă de apartament, fără niciun angajat, controlată de o familie de italieni La începutul lunii septembrie, Ioana Băsescu, fiica cea mare a preşedintelui României, a cumpărat un teren agricol de 290 de hectare în comuna Nana din judeţul Călăraşi. Investiţia familiei Băsescu a stârnit la scurt timp un amplu scandal mediatic: cum şi-a permis Ioana Băsescu un credit atât de mare, de ce consilierul prezidenţial Adrian Rădulescu a sprijinit-o în această tranzacţie etc. Şi, totuşi, cine este vânzătorul?

Săptămâna imobiliarelor în politică. De la Dragnea la Băsescu Imobiliarele nu-i poartă noroc lui Băsescu: tocmai acum când îşi relansa cariera cu o conspiraţie izbucneşte scandalul Nana.

Ponta: Radu Gheţea nu va mai fi preşedintele CEC  Radu Gheţea, preşedintele CEC, va fi schimbat din funcţie, a declarat, duminică, premierul Victor Ponta, într-o intervenţie telefonică la RTV, menţionând că îl susţine total pe ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, în verificarea activităţii manageriale a lui Gheţea.

Senatul anchetează creditul acordat de CEC Bank fiicei preşedintelui Băsescu Conducerea Senatului a aprobat luni înfiinţarea unei subcomisii de anchetă privind creditul primit de Ioana Băsescu de la CEC Bank.Subcomisia va ancheta activitatea CEC Bank pentru a determina dacă creditul Ioanei Băsescu a fost acordat preferenţial sau nu. Propunerea a fost făcută de senatorul PSD Cosmin Nicula.

Antonescu, despre împrumutul acordat de CEC Bank Ioanei Băsescu: Nu cred că într-o săptămână poţi lua credit un milion de euro  Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat luni, la postul de televiziune B1, că preşedintele Traian Băsescu ar fi trebuit să nu se pronunţe cu privire la împrumutul făcut de fiica sa, Ioana Băsescu, pentru achiziţionarea terenului din judeţul Călăraşi.

Udrea, despre anchetarea creditului luat de Ioana Băsescu: „Ponta era mai câştigat dacă lua nişte pământ arabil“  Deputatul PDL Elena Udrea a comentat duminică seara, pe Facebook, “cazul  Călăraşi”, respectiv anchetarea, de către Parlament, a creditului acordat de CEC Bank fiicei preşedintelui, Ioana Băsescu.

Liberalii au decis: susţin înfiinţarea comisiei de anchetă Călăraşi, cerută de PSD  Liderii PNL au decis luni, într-o şedinţă a conducerii partidului, să accepte propunerea PSD pentru înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă în „cazul Călăraşi“ şi au anunţat numele membrilor forului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite