UPDATE Udrea a propus organizarea Convenţiei Naţionale a PDL cu 10.000 de delegaţi. Blaga: „Colegiul Director va propune ca la Convenţie să participe 5.000 de delegaţi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PDL Elena Udrea a declarat vineri, înainte de Colegiul Director, că propune organizarea unei Convenţii a partidului cu 10.000 de delegaţi, astfel încât să voteze toţi aleşii locali ai PDL.

UPDATE Colegiul Director al PDL a decis, vineri, să propună CNC organizarea Convenţiei Naţionale a partidului în 23 martie, la Romexpo, la care să participe 5.000 de delegaţi. Preşedintele PDL, Vasile Blaga a spus că decizia a fost luată cu 51 de voturi "pentru", 7 voturi "împotrivă" şi 2 abţineri. Potrivit liderului democrat-liberal, propunerea vizează organizarea Conveniei Naţionale pe 23 martie, la ora 11:00, în Bucureşti, la Romexpo.

UPDATE Cristian Preda a anunţat că grupul reformiştilor va depune sâmbătă o moţiune pentru şefia PDL, dar nu a vrut să precizeze  cine va candida din partea acestora pentru funcţia de preşedinte al partidului, potrivit Hotnews.

„Mâine (sâmbătă - n.r.), după Consiliul Naţional de Coordonare (CNC), vom anunţa formula, după care vom participa la Convenţia din 23 martie", a precizat Cristian Preda, întrebat dacă s-a luat vreo decizie în privinţa depunerii unei moţiuni din partea grupului "reformiştilor".


„Prima propunere pe care o am pentru Colegiul Director legat de organizarea Convenţiei Naţionale este ca la această Convenţie să voteze toţi aleşii locali, oamenii care au cele mai multe voturi, cea mai mare credibilitate, care au în spate susţinerea electoratului, ei sunt cei care ar trebui să aleagă destinul PDL de la această Convenţie Naţională pe mai departe. (...) 10.000 de delegaţi, aceasta este practic propunerea“, a precizat Elena Udrea.

Potrivit lui Udrea, o sală potrivită pentru a încăpea un număr atât de mare de persoane este sala mare a Romexpo. Vasile Blaga o contrazice: „10.000 (de delegaţi - n.r.) - nu există sală în Bucureşti în momentul ăsta. De 10.000 sau ... 5.000 sunt doar vreo trei (săli - n.r.) - Romexpo, Polivalentă şi Sala Mare a Palatului. Atât este capacitatea în acest moment. Deci 5.000 sunt un număr extrem de important".

Udrea a mai spus că nu o să ceară amânarea Convenţiei Naţionale pentru a avea mai mult timp de campanie electorală internă, deoarece ea a fost printre cei care au dorit grăbirea Convenţiei.

„Eu am fost printre cei care am dorit grăbirea Convenţiei. Deci eu nu pot să cer amânarea ei, chiar dacă, în această perioadă, până când s-a decis termenul de 23 martie ca propunere, a fost suficient timp pentru actuala conducere să viziteze foarte multe din organizaţiile judeţene şi să facă schimbări pe alocuri. Dat fiind că am fost printre cei care am cerut grăbirea actualei Convenţii şi clarificarea situaţiei interne din PDL cu cât mai mare celeritate, nu o să mă răzgândesc acum", a adăugat Elena Udrea.

Ea a mai spus că o altă propunere a sa pentru Convenţia Naţională este ca PDL să aibă în BPN vicepreşedinţi regionali, astfel încât conducerea partidului să fie în acord cu reforma administrativ-teritorială.

Elena Udrea a mai declarat că afirmaţia potrivit căreia Vasile Blaga şi-a pus oamenii din organizaţii în funcţii de preşedinţi interimari ca să îşi facă campanie, nu este o acuzaţie la adresa actualului preşedinte al PDL, ci este „o realitate“.

,,Nu este o acuzaţie, este o realitate. Sunt oameni numiţi în funcţii de preşedinţi interimari care au spus asta cu subiect şi predicat că datorează actuala funcţie conducerii partidului şi ca urmare consideră că e un gest de recunoştinţă să susţină actuuala conducere. Sunt declaraţiile unor colegi care sunt în fruntea unor organizaţii cu statut interimar. Nu este o acuzaţie, eu vă spun ce se întâmplă în partid“, a răspuns democrat-liberala.
 

Convenţia PDL va avea loc pe 23 martie.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite