Udrea, după ce a promovat un articol critic la adresa ICCJ şi DNA: „Spectacolul arestărilor la comandă, cu reflectoare şi cătuşe, nu înseamnă justiţie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea FOTO: Facebook
Elena Udrea FOTO: Facebook

Deputatul Elena Udrea arată într-o postare pe facebook că „încrederea în justiţia din România a scăzut dramatic în 2015” şi că spectacolul arestărilor la comandă, cu reflectoare şi cătuşe, nu înseamnă justiţie şi nu face bine nimănui.

„Încrederea în justiţia din România a scăzut dramatic în 2015, conform unui sondaj al Comisiei Europene. 13% mai puţini români cred în acţiunile DNA, ICCJ, SRI, fiind cea mai mare scădere de încredere a unei instituţii la nivelul UE!!! Poate aşa înţelegem că spectacolul arestărilor la comandă, cu reflectoare şi cătuşe, nu înseamnă justiţie şi nu face bine nimănui”, este postarea Elenei Udrea.

Fostul ministru al Dezvoltării, Elena Udrea, cercetată şi judecată în mai multe dosare de corupţie, a promovat pe facebook postarea preotului Chris Terhes,  preşedintele Romanian Community Coalition, cunoscută în Romania şi sub numele de „Coaliţia românilor pentru combaterea corupţiei”. Chris Terhes s-a remarcat în ultima perioadă prin criticarea activităţii Curţii Supreme şi a DNA.

Postarea lui Chris Terhes, promovată de Elena Udrea

„Scăderea încrederii românilor în justiţie cu 13% într-un an, cea mai mare cota de scădere a încrederii într-o instituţie într-un timp atât de scurt la nivelul întregii Uniuni Europene (!!!), nu spune totul decât dacă te uiţi în analiză fiecărui segment în parte (demographics & psychographics). Analizând datele se vede că această scădere s-a făcut mai ales pe segmentul de populaţie care se revendică de dreapta în 2015. Mai mult, scăderea cu 13% a încrederii în justiţie este direct proporţională cu mutarea într-un an a 12% din electoratul de dreapta spre stânga.

Propagandă va spune că asta e electoratul PSD şi aia spălaţi pe creieri. E total fals. Datele arată că electoratul care se identifica cu stânga nu avea deja încredere în justiţie în 2015 (pe care o identifica cu justiţia lui Băsescu).
Încrederea în justiţie şi-au pierdut-o din 2015 în 2016 cei cu studii medii şi superioare, cei care locuiesc la oraşe, antreprenorii (-33%!), tinerii, clasa medie. Aceştia sunt oameni care lucrează mai ales în sectorul privat, care cred în libertate individuală. Toată campania dusă de DNA de când a venit Iohannis la putere, de a instaura frică şi groază în ţară prin spectacolul cătuşelor, abuzuri şi încălcarea drepturilor omului, i-a făcut pe mulţi de dreapta în 2015 să se mute spre stânga în 2016.

Pe scurt, dacă în 2015 cei de stânga nu aveau încredere în "justiţia lui Băsescu", în 2016 cei de dreapta nu mai au încredere în "justiţia lui Iohannis" şi s-au mutat la stânga. Dovadă că datele acestui sondaj sunt corecte e atât rezultatul alegerilor de la locale cât şi scăderea dramatică de încredere a lui Iohannis.
Cel mai grav lucru este că încrederea în justiţie ce s-a clădit în ani de zile a fost pur şi simplu spulberată într-un an de acţiunile represive, opresive, abuzive şi iresponsabile ale unor fanatici ce conduc instituţiile de forţă.

Am văzut că judecătorii au spus că vină e a DNA, SRI şi a presei. Corect, dar nu complet. Vină e şi a judecătorilor pentru că au devenit "partenerii" acestor abuzuri.  Constituţia spune că justiţia se face prin Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi instanţe, iar în 2015 şi 2016 Livia Stanciu, preşedinta ICCJ, a spus public că judecătorii sunt partenerii DNA. ICCJ, adică justiţia, nu a mai fost dreaptă şi legată la ochi, ci părtinitoare, fiind în parteneriat cu una dintre părţi.

Cu toţii, prin acţiunile lor, au reuşit să compromită într-un an nu doar justiţia ci şi lupta anticorupţie. Aşa se explică de ce persoane acuzate de DNA au fost votate la locale. Ba unul, încă, a câştigat primăria cu peste 70% în timp ce era în arest preventiv.Dreapta s-a identificat în toţi aceşti ani prin a fi anti-PSD şi pro-justiţie. Când lumea şi-a pierdut încrederea în justiţie, s-a mutat în partea cealaltă.

Datele acestui sondaj al Comisiei Europene arată că românii încep acum să fie preocupaţi de sănătate, şomaj, economie. Aici e oportunitatea dreptei. Dacă mai are timp până în noiembrie”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite