Traian Băsescu nu renunţă la viaţa politică după 2014

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu a declarat de mai multe ori că se va retrage din politică după 2014 Foto: Eduard Enea
Traian Băsescu a declarat de mai multe ori că se va retrage din politică după 2014 Foto: Eduard Enea

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la Viena, că va rămâne activ în viaţa politică după ce-şi va încheia mandatul, susţinând că are mai multe variante de ales, dar nu s-a decis încă.

„Recunosc că la un moment dat am spus că după ce-mi termin mandatul nu mă mai interesează, vreau să fiu un om liber, nu vreau să mai aud de politică. Cred că a fost precum cea cu demisionez în cinci minute. Am avut vreo trei zile în care am stat degeaba şi nu-mi găseam locul. Sper că o să rămân activ în viaţa politică, în viaţa publică. Nu-mi este foarte clar cum, pentru că variante am mai multe“, a spus Băsescu la o întâlnire cu reprezentanţii comunităţii de români din Viena, întrebat despre o mai veche declaraţie a sa potrivit căreia ar ieşi din viaţa politică la finalul mandatului.


El a adăugat că un preşedinte al unei ţări nu are prevăzut concediu şi că şi-ar dori să aibă trei săptămâni în care să ştie că nu are obligaţii faţă de stat.


'Ce este sigur este că după ce predau cheile de la Cotroceni, nu cheile palatului, ci cele de la seifuri, cele cu documente, cred că îmi iau soţia şi aş merge puţin, vreo două-trei săptămâni, să ştiu sigur că nu sună nimeni. (...) Am ajuns la concluzia că nu pot fi pensionar', a afirmat Băsescu.

În ultimii ani de zile, Băsescu a afirmat, de mai multe ori, că se va retrage din politică după expirarea mandatului de la Cotroceni. “În prima zi când plec de la Cotroceni, plec din viaţa politică. A fost cea mai umilitoare perioadă din viaţa mea. Funcţia de preşedinte a fost cea mai mare umilinţă a vieţii mele. Am fost un om demn care a fost jignit întruna. Ce s-a întâmplat din 2007 încoace, jignirile de dimineaţa până seara, m-au umilit. Totul are o limită“, spunea Traian Băsescu în martie 2012.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite