Târgurile de mărţişoare din Capitală şi-au deschis porţile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
martisoare

Târgurile de mărţişoare aduc primăvara în Capitală. În perioada următoare, vor fi deschise o serie de expoziţii de unde bucureştenii vor putea cumpărara mărţişoare unice făcute din pietre semipreţioase, ceramică sau chiar zahăr.

Dacă doriţi mărţişoare alese puteţi vizita Muzeul Ţăranului Român în perioada 27 februarie – 3 martie, între orele 10.00 şi 18.00. De aici, puteţi cumpăra mărţişoare făcute în diferite stiluri, de la cele rustice la mărţişoare urbane cu desing contemporan, dar şi dulciuri de casă precum turta dulce, prăjitură de casă sau suc de mere natural.

Taxa de intrare la târg este de doar şase lei la preţ întreg şi trei lei pentru elevi, studenţi şi pensionari. Iar, pe 2 martie, începând cu ora 13.00, în sala atelierului de creativitate, va avea loc o scenă de teatru cu păpuşi „Baba Dochia”, susţinută de trupa „Tropăiele”.

„Mărţişoare minerale” la Muzeul de Geologie

La Muzeul Naţional de Geologie se organizează expoziţia cu vânzare „Mărţişoare minerale”. Aici vor fi expuse sute de modele  făcute din pietre preţioase sau semipreţioase naturale.
Târgul este deschis până la data de 10 martie, între orele 10.00 -18.00. La această expoziţie, adulţii vor plăti un bilet de opt lei, în timp ce copii, elevii şi pensionarii vor plăti patru lei. În zilele de 1 şi 8 martie, doamnele au intrarea gratuită.

Mărţişoare din zahăr şi anason

La Sala Dalles, în perioada 24 februarie – 8 martie, între orele 10.00 – 20.00, va avea loc „Festivalul Primăverii”, unde vizitatorii vor putea cumpăra mărţişoare din ceramică, sticlă pictată sau mărţişoare cioplite în lemn.

Totodată, nu vor lipsi mărţişoarele făcute din zahar, mirodenii, anason şi scorţişoară. În cadrul expoziţiei vor fi aduse dulciuri siciliene făcute din pastă de migdale, dulciuri din marţipan, ciocolată italiană sau nelipsitele ceaiuri şi cafele aromate.

În cadrul târgului, vizitatorii vor găsi cosmetice făcute din ingrediente naturale, bijuterii din aur, argint sau pietre semipreţioase aduse din Columbia, Thailanda, India şi Maroc.

La această expoziţie va  fi expusă o galerie numită „Stop Wasting Another Generation”, în care vor fi afişate 30 de fotografii care ilustrează viaţa de zi cu zi a copiilor romi. Intrarea este liberă.

Mărţişoare „handmade” la Universitate

În curtea Muzeului Municipal Bucureşti de la Universitate va fi organizat târgul de mărţişoare „I love handmade”. Bucureştenii vor putea cumpăra de aici o serie de mărţişoare unice făcute manual de către meşterii veniţi din toate oraşele ţării. Expoziţia va fi deschisă în perioada 2 – 3 martie, între orele 10.00 – 18.00.

Mărţişoare la Palatul Copiilor

La Palatul Copiilor se va organiza pentr a cincea oară consecutiv „Târgul Mărţişorului” şi va avea loc în perioada 27 februarie – 3 martie. La acest târg, bucureştenii vor putea cumpăra mărţişoare dar şi diverse cadouri precum căni, pahare, rame, felicitări sau diferite accesorii.

O parte din mărţişoarele pe care le veţi găsi la acest târg au fost confecţionate de copii hipoacuzici din Sectorul 6 şi de vârstincii care frecventează „Clubul Seniorilor”.

Târgul va fi deschis între orele 10.00 şi 21.00, iar intrarea este liberă. În cadrul acestui târg, vizitatorii pot participa la atelierele de creaţie pentru copiii din Centrul Educaţional Ascendent şi din Centrul „Domniţa Bălaşa”.

Târguri de măţişoare la metrou şi în pieţe

În apropierea gurilor de metrou, tarabagii şi-au expus deja marfa pe care fiecare încearcă să o vândă cum poate. Unii fac reduceri dacă veţi cumpăra mai multe mărţişoare, alţii sunt dispuşi să  negocieze sau să va facă mai multe oferte.  Pe micile măsuţe de plastic stau expuse înghesuit sute de modele, de la flori artificiale, broşe, inimioare şi până la mărţişoare făcute din sticlă.

La Dristor şi în zona Unirii, spaţiul pietonal a devenit neîncăpător din cauza tarabelor întinse de-a lungul trotuarului.

Primăria sectorului 4  a anunţat că în apropierea pieţei Apărătorii Patriei, Progresul şi Piaţa Sudului vor fi amenajate 75 de spaţii pentru cei care vor comercializa mărţişoare. Iar în apropierea staţiilor  metrou Brâncoveanu, Tineretului, Apărătorii Patriei, Timpuri Noi, Eroii Revoluţieişi vor fi amenajate 91 de spaţii. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite