Traian Băsescu, după o serie de atacuri la adresa şefei DNA: Nu există o soluţie mai bună decât Koveşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu a numit-o în funcţie pe Laura Codruţa Kovesi FOTO Arhiva Adevărul
Traian Băsescu a numit-o în funcţie pe Laura Codruţa Kovesi FOTO Arhiva Adevărul

Fostul preşedinte Traian Băsescu se contrazice în declaraţii în ceea ce o priveşte pe şefa DNA Laura Codruţa Koveşi, arătând că nu există o soluţie mai bună decât aceasta pentru a conduce DNA în acest moment. În ultimele zile, fostul şef al statului a lansat mai multe atacuri la adresa Laurei Codruţa Koveşi.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a fost întrebat de către unul din comentatorii de pe Facebook pe cine vede în locul Luarei Codruţa Koveşi la şefia DNA. „În acest moment nu există o soluţie mai bună. Din păcate Koveşi a intrat într-un derapaj din care trebuie readusă pe linia corectă specifică magistraţilor. Şi totuşi, vă aduceţi cumva aminte când aţi votat-o pe doamna Koveşi?“, a răspuns Băsescu. 

Fostul preşedinte Traian Băsescu spune că mulţi fac greşeala de a identifica DNA cu şefa innstituţiei, Laura Codruţa Kovesi, despre care spune că este departe de a fi „întruchiparea corectitudinii“. Băsescu mai arată că nu o acuză de plagiat pe şefa DNA, dar că o suspecteazăcă a obţinut verdictul de neplagiat.

 „Haitei propagandei îi spun cert un lucru: Koveşi este departe de a fi întruchiparea corectitudinii şi a cinstei şi, în acest sens, am aflat destule în ultimele luni ale mandatului şi mai ales după ce am plecat de la Cotroceni. Dragi propagandişti ai anilor '50, dacă vreţi să faceţi ceva pentru DNA şi pentru ţară, apăraţi instituţia şi n-o legaţi definitiv de un om trecător. Mă întreb cum aţi mai putea apăra DNA punând semnul egal între Laura Codruţa Koveşi şi DNA dacă într-o zi o veţi vedea la televizor pe Laura Codruţa Koveşi cu cătuşe“, a spus Băsescu.

Băsescu a atacat-o şi pe ministrul Justiţiei, raluca Prună, pentru că i-a luat apărarea lui Koveşi. „Prună, să ştii şi tu, Koveşi nu este = DNA. Ca orice analfabet instituţional cu rădăcini educaţionale consolidate în anii comunismului, şi ministrul Prună confundă persoanele cu instituţiile. Şi atunci nu rămâne decât un lucru simplu: Prună o susţine pe Koveşi, iar eu susţin DNA-ul ca instituţie. Fiecare are abordarea la care îl duce mintea. Dragă Prună, trebuie să înţelegi încă ceva: mai devreme sau mai târziu, Koveşi va pleca. DNA-ul va rămâne. Şi încă ceva : Doamna Koveşi are pasiunea prezenţei la televiziuni, la fel ca politicienii. Şi atunci de ce supărare că este atacată? Un procuror şef, într-o democraţie normală, apare public de două ori pe an“, a mai spus Băsescu. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite