Traian Băsescu a promulgat legea privind degrevarea instanţelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu Foto Arhiva Adevărul
Traian Băsescu Foto Arhiva Adevărul

Preşedintele Traian Băsescu a semnat vineri Decretul pentru promulgarea Legii privind unele măsuri pentru degrevarea instanţelor judecătoreşti, precum şi pentru pregătirea punerii în aplicare a Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă.


În luna noiembrie, şeful statului a retrimis Parlamentului Legea privind degrevarea instanţelor judecătoreşti, cu menţiunea ca la examinare Senatul să fie Camera decizională.

Şeful statului a amintit  că această legea era programată să intre în vigoare la 1 iulie 2012, dupa care a fost cerut un nou termen, 1 februarie 2013.

„E extraordinar de neplăcut să fim în situaţia să nu ne respectăm angajamentul nici de această dată“, afirma şeful statului într-o conferinţă de presă.

Premierul Victor Ponta a precizat, în plen, că ideea intrării în vigoare la 1 februarie 2013 a acestui proiect era legată de MCV.
 
„A fost o discuţie şi cu preşedintele Traian Băsescu şi cu preşedinţii celor două Camere în ideea adoptării accelerată a acestui proiect şi preşedintele Traian Băsescu a susţinut promulgarea proiectului tot pe 1 februarie“, a declara Ponta la începutul săptămânii.
 
Adoptarea actului normativ a făcut obiectul discuţiei de săptămâna trecută dintre preşedintele Traian Băsescu, preşedintele Senatului, Crin Antonescu, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea şi premierul Victor Ponta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite