Traian Băsescu îl critică dur pe Barna: Are o abordare de penal. Nu poţi să ai pretenţia să fii preşedinte cu o asemenea declaraţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte Traian Băsescu l-a criticat dur pe preşedintele USR Dan Barna după ce acesta din urmă a afirmat despre magistraţii CCR că sunt „vârful de lance al penalilor din politica românească”, spunând că nu poate avea pretenţia de a candida la prezidenţiale cu o asemenea abordare.

„Are o abordare de penal, nu cei nouă judecători ai CCR sunt penali, ci abordarea domnului Barna. Pentru a-şi atinge scopul, el murdăreşte o instituţie, în condiţiile în care votul de la CCR a fost 8 la 0....Trebuie să ştie că o asemenea declaraţie este o declaraţie de penal, de om care nu are nimic cu legea, când la un scor de 8 la 0 spui că sunt penali toţi pentru că nu au dat cum a vrut politicianul. Nu poţi să ai pretenţia să fii preşedinte al României când părerea ta despre CCR care îţi da o decizie cu 8-0 când spui că CCR este vârful de lance al penalilor. Nu poţi”, a declarat Traian Băsescu, la România TV.

Fostul preşedinte a spus că judecătoarea Simina Tănase, propusă de Klaus Iohannis, nu s-a prezentat la votul privind validarea referendumului din laşitate.

„Am o singură precizare de făcut, judecătoarea lui Iohannis, al noulea judecător, doamnă Simina Tănase, care din laşitate nu s-a prezentat”, a declarat Băsescu, potrivit Hotnews

Reacţia fostului preşedinte vine după ce joi, liderul USR Dan Barna a afirmat că magistraţii CCR au dovedit prin decizia de a respinge proiectele PNL-USR şi PSD-ALDE de revizuire a Constituţiei, că sunt „vârful de lance al penalilor din politica românească”.

Judecătorii Curţii Constituţionale au avut, joi, în dezbatere proiectele legislative de modificare a Constituţiei României şi au declarat că prevederile privind interzicerea amnistiei şi graţierii persoanelor care au comis fapte de corupţie încalcă limitele de revizuire a Legii fundamentale.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite