Traian Băsescu anunţă că va face plângere penală împotriva procurorului general interimar Bogdan Licu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte Traian Băsescu a anunţat, marţi seară, că va face plângere penală pentru abuz în serviciu împotriva procurorului general interimar, Bogdan Licu, pe care l-a acuzat că i-a deschis dosare politice, dar şi de faptul că ar fi plagiat teza de doctorat.

”O intervenţie incorectă, după părerea mea, a Parchetului General. Nu e normală implicarea instituţiei de talia Parchetului General în jocuri politice (...) Face un joc politic murdar pe sesizările oamenilor lui Voiculescu, că eu de la aceştia am sesizări. Am fost în cinci guverne ministrul Transporturilor, am fost patru ani şi jumătate primar general al Capitalei şi nu a existat o singură plângere pe un singur contract, în schimb m-am pricopsit cu tot soiul de dosare de la oamenii lui Voiculescu (...) Totul are o limită, iar ce fac aceşti procurori cu un fost preşedinte nu-l afectează atât pe fostul preşedinte, dar imaginea ţării este jalnică şi nu cred că abuzul în serviciu nu li se aplică şi lor”, a declarat Traian Băsescu la TVR făcând referire la procurorul general interimar Bogdan Licu şi la Tiberiu Niţu, cel care a condus Parchetul General în guvernul Ponta.

Fostul preşedinte a anunţat că îi va face plângere penală lui Bogdan Licu pentru abuz în serviciu.

”Nu au la discreţie destine de oameni doar pentru că sunt procurori. Categoric voi reacţiona, adică tergiversează aceste dosare care toate sunt nişte falsuri făcând plângeri. Şi ei pot fi acuzaţi de corupţie. Spre exemplu, acum Licu urmăreşte un post. Urmăreşte să fie reinvestit în conducerea Parchetului General. Îi voi face plângere pentru că procurorul de caz nu lucrează de capul lui, când e vorba de fostul preşedinte al României are aprobarea şefilor instituţiilor”, a spus fostul şef al statului.

Băsescu l-a acuzat pe procurorul general interimar şi de plagiat.

”Bogdan Licu, după ce s-a pricopsit cu un plagiat făcut la şcoala lui Gabriel Oprea, ce şi-a zis, că trebuie rămână prim adjunct al procurorului general, să se arate destoinic faţă de noul procuror general”, a arătat Băsescu.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a fost informat printr-o adresă a instanţei supreme că este suspect pentru spălare de bani în formă continuată legat de achiziţia unui teren şi a unei case în anii 2000 şi, respectiv, 2002. El spune că în acest dosar în iunie 2012 Parchetul ICCJ a dispus neînceperea urmăririi penale, iar în 2015 dosarul a fost redeschis, la solicitarea PICCJ.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite