Traian Băsescu: În România, la ora actuală, sunt două femei extrem de puternice, Laura Codruţa Kovesi şi Elena Udrea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laura Codruţa Kovesi este considerată de Traian Băsescu una din femeile extrem de puternice din România. FOTO Mediafax
Laura Codruţa Kovesi este considerată de Traian Băsescu una din femeile extrem de puternice din România. FOTO Mediafax

Preşedintele Mişcării Populare, Traian Băsescu, consideră că şeful DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi deputatul Elena Udrea sunt, la ora actuală, cele mai puternice femei din viaţa publică din România, potrivit unei afirmaţii făcut luni seară la TVR.

Fiind despre femei puternice, Traian Băsescu a menţionat faptul că în momentul de faţă două femei dovedesc o forţă deosebită în domeniile în care îşi desfăşoară activitatea. „Sunt două. Una se numeşte Laura Codruţa Kovesi, dar este puternică pentru că e şefă de instituţie, extrem de puternică instituţia şi asta te face şi pe tine puternic. Şi Elena Udrea, care suportă presiunile instituţiei, rămânând demnă totuşi", a declarat Traian Băsescu, la TVR, citat de Agerpres..

Fostul şef de stat a reamintit faptul că, de-a lungul timpului, a încurajat promovarea femeilor în diverse funcţii, fie în politică, fie în alte domenii. „Trebuie să remarcăm un lucru. Femeilor, când le dai putere şi încredere, au o abnegaţie, uneori, dusă până la extrem în a proba că sunt o alegere bună. Uneori greşesc, uneori sar un anumit prag, exact din această dorinţă de a proba că sunt extraordinare. (....) Din experienţă vă pot spune că femeile au o mare problemă: pun mult prea multă pasiune când văd la altă femeie o geantă sau o pereche de pantofi pe care nu o au. (...) Marea problemă a femeilor, oricâte ai promova, în momentul de faţă, şi oricât ar fi de susţinute de bărbaţi, este că la rându-le nu se susţin ele între ele“, a adăugat fostul lider de la Palatul Cotroceni.

Băsescu a dat exemplu şi de alte femei pe care le-a susţinut în activitatea profesională, promovându-le în momentele în care a putut. Sulfina Barbu, Roberta Anastase, Anca Boagiu, Monica Macovei şi Livia Stanciu sunt printre cele nominalizate.

Liderul Mişcării Populare s-a declarat împotriva unei legi care să prevadă ca pe listele de candidaţi să figureze un procent de 30% femei, spunând că o astfel de abordare trebuie să vină din simpla voinţă a politicienilor. „Nu, nu o să facem nimic forţând lucrurile. Trebuie să vină din mintea noastră convingerea, conştiinţa că femeile sunt partenerul nostru. Eu sunt unul dintre aceia convinşi şi încerc să conving pe oricine că femeile ne sunt parteneri egali şi au dovedit în momente critice că sunt mai bărbate decât mulţi bărbaţi“ a adăugat fostul şef de stat ce a precizat că ar susţine o femei pentru Primăria Generală atâta timp cât nu e „prietena lui Voiculescu.

Citeşte şi: 

Dacian Cioloş, despre negocierile UE-Turcia: „Donald Tusk a primit mandat de negociere până pe 17 martie”

Premierul Dacian Cioloş a declarat, marţi dimineaţă, că preşedintele Consiliului European Donald Tusk a primit un mandat special de negociere cu Turcia, în vederea finalizării unui acord care ar limita numărul de imigranţi ilegali ajunşi în Europa.

Tăriceanu îl cheamă, din nou, pe Cioloş să dea explicaţii Senatului. Cum răspunde premierul solicitării

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat, marţi, că îl va invita pe premierul Dacian Cioloş să explice Senatului prezenţa la Consiliul European de la Bruxelles fără un mandat aprobat de Parlament. Şeful Executivului a explicat că a fost vorba doar de o reuniune informală, nu de un adevărat Consiliu European.  

Ce a vrut să obţină David Cameron de la România

Premierul britanic David Cameron le-a cerut premierului Cioloş şi preşedintelui Iohannis să-l susţină pentru a reforma câteva politici la nivelul UE, printre care migraţia economică, un capitol la care România s-a aflat în dispută directă cu Regatul Unit anul trecut

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite