Tişe (PDL): „USL fuge de Curtea Constituţională ca dracul de tămâie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vicepreşedintele PDL, Alin Tişe FOTO Arhiva Adevărul
Vicepreşedintele PDL, Alin Tişe FOTO Arhiva Adevărul

Vicepreşedintele PDL, Alin Tăşe, acuză USL de un regim dictatorial, care se bazează pe o guvernare prin ordonanţe de urgenţă, Curtea Constituţională (CCR) fiind instituţia care trezeşte spaima actualei coaliţii de la putere.


„Având în vedere numărul foarte mare de OUG emise de Guvernul Ponta într-un an - 162, constatăm că USL fuge de Curtea Constituţională ca dracul de tămâie“, a afirmat Tişe într-o conferinţă de presă susţinută vineri.

Tişe acuză actuala conducere de sărăcia, şomajul şi subdezvoltarea pe care USL le-a adus în ţară.

„Constatăm că prin modul în care guvernează România, pentru USL, România este într-o situaţie de urgenţă permanentă, care vizează sărăcia, şomajul şi subdezvoltarea pe care USL le-a adus în ţară. Asistăm la confiscarea democraţiei prin guvernarea ţării prin OUG, la o dictatură totală a Guvernului Ponta, care guvernează prin OUG“, a adăugat Tişe.

Vicepreşedintele PDL îl acuză şi pe Avocatul Poporulului de complicitate cu alianţa de la putere.

„Celor de la USL le este frică de controlul de legalitate al CCR, iar Victor Ponta fuge de acest control, pentru că o ordonanţă de urgenţă, în faza în care intră în vigoare, nu poate fi atacată la CC decât de Avocatul Poporului. Or, Avocatul Poporului nu a atacat nicio OUG, şi arată că nu este decât o prelungire a Guvernului, o unealtă a acestuia. Scopul pentru care Guvernul Ponta apelează la OUG este de a eluda controlul CCR“, a mai spus Tişe.

Materiale pe aceeaşi temă:

Parlamentarii PDL s-au retras din Comisia de revizuire a Constituţiei

Tişe, despre noul cvorumul la referendum: „Mai mult de a vota împotrivă nu puteam face“

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite