Teodorovici, despre demisia lui Negrescu: Arată clar imaturitate politică. Un astfel de rol ar fi trebuit să fie o onoare. Orgoliile sunt nejustificare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a confirmat şi el demisia ministrului delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, catalogând gestul acestuia drept unul "nejustificat" şi "de neînţeles". Teodorovici a declarat că nu au existat tensiuni în şedinţa de Guvern, dar că şi dacă ar fi fost, a-ţi depune mandatul cu un rol atât de important pentru România arată "imaturitate politică".

"Domnul ministru Negrescu a avut din partea întregului Guvern tot sprijinul, iar preşedinţia trebuie să se înţeleagă foarte clar, nu e pe persoană fizică, nu văd de ce o astfel de acţiune. E un act unilateral. Nu au fost momente tensionate, absolut deloc, a fost o discuţie normală cum au avut loc multe astfel de discuţii. Dar să faci un astfel de gest ca om politic, care are practic o şansă unică în viaţă, arată clar că poate e vorba de imaturitate politică", a declarat Eugen Teodorovici, sâmbătă, la Digi24.

Ministrul de Finanţe a mai spus că pentru un ministru care ar trebui să coordoneze întregul proces de preluarea a preşedinţiei Consiliului UE ar trebui să fie o onoare, fiind un rol unic pentru România. Acesta a mai explicat că, chiar şi dacă Negrescu s-ar fi simţit nemulţumit de ceva, ar fi trebuit să demonstreze capacitatea sa de mediator.

"Repet, ar trebui să fie o onoare pentru un ministru. E prima oară când România are un astfel de rol la nivel european. Dar, asta e situaţia. Sincer, nu îmi dau seama ce l-a nemulţumit, şi chiar dacă să spunem că l-ar fi nemulţumit, un astfel de gest nu se justifică, trebuia să demonstreze tocmai că are un rol de mediator, că asta presupune preluarea preşedinţiei Consiliului UE, să ajungi la un compromis, să închizi agenda, dosare foarte sensibile, un astfel de gest arată că nu s-a înţeles ce înseamnă practic şi jurământul dat pe Biblie şi pe Constituţia României", a declarat Teodorovici.

Întrebat cine va prelua din atribuţiile lui Victor Negrescu în întâlnirile de săptămâna viitoare, Eugen Teodorovici a spus că aceasta este o decizie pe care o va lua premierul. 

"Doamna prim-ministru va decide clar cine îl va înlocui pe Negrescu la întâlnirile de săptămâna viitoare. Nu e o problemă. Am avut o colaborare ok între ministerele noastre, toţi colegii au transmis informaţiile pe care ministerul Afacerilor Europene le centraliza, dar probabil că orgoliile au fost nejustificate şi de neînţeles pentru un ministru", a conchis ministrul de Finanţe.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite