Tăriceanu: Cu o seninătate periculoasă, Iohannis dă un cec în alb serviciilor spunând că şi-au făcut treaba în cazul Hexi Pharma

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susţine că atitudinea preşedintelui Klaus Iohannis care dă un cec în alb serviciilor pe tema scandalului Hexi Pharma este periculoasă, adăugând că şeful statului are pârghii pentru a detensiona o situaţie de criză, pe care însă nu le foloseşte.

Tăriceanu a spus, vineri, la Iaşi, într-o conferinţă de presă, că SRI vorbeşte despre informări pe care le-a trimis de-a lungul timpului privind firma Hexi Pharma, însă aceste informări nu apar nicăieri, liderul ALDE precizând că sunt suspiciuni, ridicate de unii ziarişti, în privinţa unor legături între serviciile din România şi firma Hexi Pharma.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că atitudinea preşedintelui Klaus Iohannis de a da un cec în alb serviciilor este periculoasă, întrucât şeful statului ar fi trebuit să ceară un răspuns detaliat pe această temă.

"Atitudinea preşedintelui Iohannis vine şi pune capac. Cu o seninătate care este periculoasă, preşedintele dă un cec în alb, spunând că serviciile şi-au făcut treaba, că sunt absolvite practic de orice responsabilitate. Sigur că nu contest această variantă, dar când atâtea semne de întrebare sunt ridicate în spaţiul public, când vedem o prăbuşire a încrederii cetăţenilor în sistemul de sănătate publică, cred că obligaţia preşedintelui ar fi fost să nu adopte această atitudine care seamănă a indolenţă. Trebuie să aibă o atitudine activă şi serioasă şi să ceară un răspuns detaliat, nu să se mulţumească cu un punct de vedere al SRI”, a afirmat Tăriceanu.

Liderul ALDE consideră că există o responsabilitate de care preşedintele nu se poate deroba şi că şeful statului are pârghii pe care trebuie să le utilizeze pentru a rezolva şi detensiona o situaţie de criză.

"Şeful statului are o responsabilitate şi trebuie să conştientizeze acest lucru. Însă reacţiile lui publice, pe care nu le putem considera nici palide, par să indice o linişte completă a preşedintelui care parcă prezidează o ţară în care lucrurile merg perfect”, a adăugat Călin Popescu Tăriceanu.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Cotroceni, că ”SRI şi-a făcut treaba” în privinţa situaţiei din Sănătate, însă şefi de instituţii nu şi-au făcut bine treaba sau au ignorat problemele.

Întrebat pe ce se bazează când afirmă că SRI şi-a făcut treaba, Iohannis a răspuns: ”Asta e experienţa mea: că SRI îşi face treaba”.

Iohannis a spus că a primit de-a lungul timpului informări legate de sistemul sanitar şi că atunci când primeşte informări grave le discută cu premierul, iar după incendiul de la Colectiv a primit câteva informări pe care le-a considerat grave şi le-a discutat.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite