Tăriceanu, despre proiectul Legii graţierii: Nu are cum să intre în plen fără raport de la Comisia juridică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. FOTO Arhivă Adevărul
Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. FOTO Arhivă Adevărul

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat că, fără raportul de fond al Comisiei juridice, proiectul Legii graţierii nu are cum să intre în plen, după ce senatorul USR Vlad Alexandrescu a cerut discutarea şi votarea acestei iniţiative legislative pentru a se evita adoptarea tacită.

„Nu ştiu dacă o lăsăm aşa, dar până în momentul de faţă de la Comisia juridică nu am primit raportul. Fără raport nu poate să intre pe ordinea de zi a plenului”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, întrebat dacă proiectul Legii graţierii va intra pe ordinea de zi a şedinţei de plen, marţi, fiind termenul de adoptare tacită.

Senatorul USR Vlad Alexandrescu a afirmat, la rândul său, că s-a solicitat în şedinţa Biroului Permanent introducerea pe ordinea de zi a acestui proiect de lege pentru a se evita adoptarea tacită.

„Mâine este prevăzută adoptarea tacită pentru Legea 14, legea graţierilor. Grupul parlamentar USR a solicitat azi în Biroul Permanent introducerea pe ordinea de zi astăzi sau mâine a legii, pentru a se evita adoptarea tacită. A fost o lege care s-a discutat foarte mult în Senat şi dorim să fie foarte clar cum votează partidele în această chestiune. Semnalele sunt contradictorii, pentru că chiar domnul Dragnea a spus că s-ar putea ca ea să nu mai fie oportună. Poziţia grupului USR este că grupul USR nu se opune graţierilor, ci graţierii corupţilor. (...) Răspunsul a fost că nu a venit raport de fond de la Comisia juridică. Am cerut, în această situaţie, introducerea pe ordinea de zi de mâine, sub rezerva primirii raportului de fond din partea Comisiei juridice, dar nu ni s-a dat răspuns pe această chestiune. E clar că coaliţia PSD şi ALDE nu doresc dezbaterea legii în plenul Senatului şi doresc să evite să se pronunţe momentan pe această lege”, a afirmat Alexandrescu, citat de News.ro. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite