Tăriceanu, după criticile liderului ALDE din Europa: Mă cunosc cu Verhofstadt de 30 de ani. I-am arătat, cu dosarele în faţă, care sunt punctele de dispută

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Calin Popescu Tariceanu la Congresul PSD FOTO Inquam Photos / Bogdan Buda

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, miercuri, că a avut o „discuţie aşezată” cu liderul ALDE Europa, Guy Verhofstadt, la doar o zi după ce eurodeputatul belgian îl criticase pe Tăriceanu pentru faptul că a susţinut mutilarea legislaţiei penale.

„Se fac la anul 30 de când ne cunoaştem şi de când milităm amândoi pentru principiile liberale.Am avut o discuţie  aşezată,  pe chestiuni care ne preocupă. Am discutat despre rezoluţia adoptată de Parlamentul European. Am avut posibilitatea să-i arăt cu dosarele în faţă care sunt punctele în dispută, care e poziţia noastră, care e pozâia Comisiei de la Veneţia. I-am demonstrat că există o disponibiitatea a majorităţii şi a Guvernului de a ţine cont de recomandările Comisiei de la Veneţia, deşi, după cum s-a arătat în presă, nu sunt obligatorii“, a declarat Călin Popescu-Tăriceanu. 

Preşedintele ALDE european, Guy Verhofstadt, i-a răspuns, miercuri, liderului ALDE de la Bucureşti, Călin Popescu Tăriceanu, cerându-i să nu urmeze calea iliberală, „în niciun caz în numele familiei europene”. Acesta a mai precizat că rezoluţia referitoare la România a fost adoptată şi cu voturile a două treimi dintre europarlamentarii grupului ALDE european, declarându-se uimit de acuzaţiile de dezinformare ale lui Tăriceanu. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite