Surse. Viorica Dăncilă preia conducerea PSD. Premierul: Nu demisionez. Nu există tabere în partid. Suntem alături de Liviu Dragnea“. Mâine, şedinţă decisivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă, preşedinte executiv al PSD, va prelua temporar şefia partidului după ce Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare. Dăncilă este decisă să candideze la Congresul PSD din luna iunie pentru funcţia de preşedinte, susţin surse politice pentru Adevărul. Menţinerea Vioricăi Dăncilă la Palatul Victoria este singura şansă ca PSD să rămână la Putere.

UPDATE Viorica Dăncilă: „Indiferent de sentimentele faţă de Liviu Dragnea, vă daţi seama că pentru PSD condamnarea preşedintelui în funcţie reprezintă un moment dificil, aşa cum ar reprezenta pentru orice partid. Uman vorbind este o dramă atât pentru el ca persoană, cât şi pentru familia lui, iar în calitate de colegi de partid suntem alături de domnia lui şi de familia sa. Evident este un moment dificil. Mâine am convocat CEX la ora 18.00. Împreună vom lua deciziile, împreună vom vedea unde am greşit. Vreau să asigur de faptul că nu-mi voi da demisia. Voi respecta votul unei moţiuni de cenzură dacă va fi depusă. Este importantă stabilitatea ţării. Mulţumesc electoratului pentru votul dat, vom face o analiză să vedem unde am greşit. Una dintre cele mai bune măsuri este să continuăm programul de guvernare. Vom continua acordarea fondurilor din PNDL. Nu există tabere în partid. Discuţiile le vom avea în partid şi vom ieşi mult mai uniţi“, a spus Dăncilă. 

Şedinţă-fulger

Imediat după condamnarea lui Dragnea, liderii PSD s-au reunit la sediul partidului pentru a convoca o şedinţă a ComitetuluI Executiv, care va confirma instalarea temporară a Vioricăi Dăncilă în fruntea PSD până la Congresul din luna iunie. CEX-ul PSD va avea loc mâine, la ora 18.00. 

Viorica Dăncilă a refuzat să facă declaraţii înainte de şedinţa PSD. Printre susţinătorii premierului se numără lideri cu greutate ca Paul Stănescu, Marian Oprişan şi Dumitru Buzatu. În tabăra opusă e Olguţa Vasilescu, care râvneşte la şefia PSD. 

„PSD îşi urmează o nouă cale. Va exista un Congres. PSD a făcut multe lucruri bune pentru români“, a spus Marian Oprişan. 

„Nu are legătură condamnarea cu rezultatul alegerilor. Trebuie să găsim soluţii pentru a reechilibra partidul“, a spus Ecaterina Andronescu, înainte de a intra la şedinţa PSD. 

„Este un moment foarte delicat pentru partid. Viorica Dăncilă trebuie să organizeze un Congres“, a spus şi Rodica Nassar, lider PSD Sector 2. 

Potrivit surselor citate, liderii PSD încearcă să oprească o plecare în bloc a parlamentarilor PSD către Pro România, partidul lui Victor Ponta. Miza PSD e să rămână în continuare la guvernare alături de ALDE. 

De asemenea, plenul Camerei Deputaţilor trebuie convocat de urgenţă pentru înlocuirea lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte. ”S-a făcut dreptate, Liviu Dragnea va merge acolo unde îi este locul! Eliberarea României a început ieri la vot şi continuă astăzi, cu această decizie a ICCJ”, a scris, luni, pe Facebook, Raluca Turcan.

Citeşte şi:

Liviu Dragnea va fi încarcerat în scurt timp. Ce urmează

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite