Surse: Darius Vâlcov şi-a dat demisia din Guvern înainte să fie demis. Peste 10 zile începe procesul la Curtea Supremă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Darius Vâlcov FOTO Inquam Photos
Darius Vâlcov FOTO Inquam Photos

Darius Vâlcov şi-a dat demisia din funcţia de consilier pe probleme economice al premierului Viorica Dăncilă, au declarat surse politice pentru Adevărul. Oricum, Vâlcov, unul dintre apropiaţii lui Liviu Dragnea,  urma să fie demis zilele următoare. Peste 10 zile, Înalta Curte începe apelul în procesul in care, în prima instanţă, Vâlcov a fost condamnat la 8 ani de închisoare cu executare.

Darius Vâlcov, cel care a ocupat funcţia de consilier pe probleme economice al premierului Viorica Dăncilă, şi-a depus demisia din Executiv, după o discuţie cu premierul, au precizat surse politice pentru „Adevărul”. 

Vâlcov e un apropiat al lui Liviu Dragnea şi unul dintre artizanii programului de guvernare al PSD. Săptămâna trecută, Viorica Dăncilă a dat-o afară şi din Guvern, şi de la partid, pe Anca Alexandrescu, trimisă de Dragnea în Guvern, la fel ca Darius Vâlcov, să supravegheze activitatea premierului. 

Darius Vâlcov a fost condamnat de Înalta Curte la o pedeapsă de opt ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani. Fostul ministru a făcut apel, iar primul termen al procesului va avea loc peste 10 zile. 

Premierul Viorica Dăncilă a explicat, într-un interviu pentru „Adevărul”, că a greşit în privinţa Ordonanţei 114, opera lui Darius Vâlcov.  „Pe probleme economice, Darius Vâlcov este bine pregătit. Este un om care char ştie economie. Dar asta nu înseamnă că toate măsurile pe probleme economice poartă amprenta lui Darius.  Legat de ordonanţa 114, eu am recunoscut că s-a făcut o greşeală. Drept dovadă am spus că trebuie să avem flexibilitate să purtăm dialog, astfel încât să putem să reglementăm ceea ce a fost greşit“, a spus Dăncilă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite