Supărări şi enervări la PSD şi ALDE

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Săptămâna trecută, în vreo două rânduri, când a ieşit la declaraţii ca să ne anunţe că la PSD nu se întâmplă nimic grav, că nici vorbă despre lupte intestine, că toţi se au ca fraţii şi îşi spun prieteneşte pe numele mic, preşedintele partidului, dl. Liviu Dragnea a invocat o supărare colectivă.

Care, aşa, probabil prin ordin de zi pe unitate sau în numele centralismului democratic atât de drag lui cât şi primăriţei generale a Capitalei, d-na Gabriela Firea - edilul şef al Capitalei, mai vorbăreaţă decât Mioriţa din baladă, l-a reafirmat duminică seară într-o intervenţie telefonică interminabilă la postul de televiziune partinic România tv -, a cuprins pe dată nu doar membrii CEX-lui, ci şi toată social-democraţia românească. Motivul acestei stări ar fi fost reprezentat, conform spuselor d-lui Liviu Dragnea, întărite de vorbele d-lui Mihai Tudose - de plecarea din Guvern - nu prea ştim bine cum - benevolă?, forţată? - a doamnelor Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb şi a domnului Răzvan Cuc. Toţi trei modele, standarde de profesionalism şi devotament faţă de ţară şi faţă de cauza pesedistă.

Atât de locvacea Gabriela Firea a dat duminică seara, în intervenţia telefonică mai sus amintită, amănunte suplimentare, precizând chiar că marea supărare pesedistă era mai-mai să conducă la acte de solidaritate. Ce puteau fi concretizate în alte două demisii ale ultra-sensibilelor Lia Olguţa Vasilescu şi Doina Pană.

Înţelegem, aşadar, că o adevărată psihodramă s-a consumat joi, în cursul celor cinci ore petrecute de mai-marii pesedişti în sediul din Kiseleff al PSD-ului. Cinci ore mari şi late despre care am aflat luni seara de la super-inteligentul purtător al cuvântului, dl. Alexandru Marius Dobre, că ar fi fost motivate de plăcerea pesedeilor de a-şi petrece timpul liber împreună.

Dacă pesedişti sunt trişti, cei de la ALDE sunt enervaţi de-a dreptul. Şi-au făcut cunoscută acuta stare de nervozitate mai întâi parlamentarii Călin Popescu-Tăriceanu, ajuns printr-o sinistră glumă a istoriei preşedintele Senatului României, şi Stela Cătăniciu. Şi unul, şi altul siliţi să răspundă rigorilor justiţiei pentru fapte care nu le fac deloc cinste. Drept pentru care au numai vorbe de ocară la adresa preşedintelui Klaus Iohannis care a spus săptămâna trecută că nu e deloc bine ca astfel de persoane, suspectate a avea probleme penale, să deţină înalte funcţii în ierarhia Statului român.

O îngrijorătoare expresie a nervozităţii aldiste s-a lăbărţat ieri seară în studioul emisiunii România 9 şi pe ecranele televizoarelor românilor care au fixat telecomanda pe TVR 1. Nici nu a apucat moderatorul emisiunii să expună tema şi să prezinte invitaţii că dl. Varujan Vosganian, enervat şi transpirat cu asupra de măsură, l-a şi întrerupt vajnic, formulând obiecţii, sarcini, direcţii de discuţii, cenzurând cuvinte cu aroganţă de vechil. Din câte se pare, domnul Vosganian îşi uitase acasă şi cutiuţa de distonocalm, dar şi mirul care i-a adus mai multă celebritate decât iminenta „nominalizare“la premiul Nobel pentru literatură. Cu care se tot amăgeşte omul, altminteri extrem de grijuliu la cei 50 de bani pe care îi pierde Statul ori de câte ori cineva mănâncă un ou din gospodăria proprie. O idee graţie căreia şi-ar putea adjudeca premiul Nobel pentru economie.

Pus rău de tot pe ceartă, enervat la culme, manifestându-se precum un cazan sub presiune, dl. Varujan Vosganian nu s-a mulţumit doar cu punerea la punct a atât de vulnerabilului moderator Ionuţ Cristache, ci i-a atacat la geoale şi pe profesorul Ion Bogdan Lefter şi pe jurnalistul Ion M. Ioniţă.

Ieri, supăraţii Liviu Dragnea şi Mihai Tudose au avut o întâlnire cu enervatul Călin Popescu-Tăriceanu. Din câte se pare, pentru a pregăti răspunsul coaliţiei PSD-ALDE în cazul în care preşedintele Iohannis va refuza să semneze decretul de numire în funcţie al unuia dintre cei propuşi să-i înlocuiască pe ultra-sensibilii ce au demisionat joia trecută. Circulă pe piaţă zvonuri că din mariajul dintre supărare şi enervare s-ar putea naşte o iniţiativă de suspendare. Vestea tristă pentru coaliţie e că preşedintele Klaus Iohannis creşte în sondaje.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite