Studenţii au zi liberă pe 10 decembrie 2012, pentru a merge la vot

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Studenţii vor avea un week-end prelungit, special pentru a merge la vot
Studenţii vor avea un week-end prelungit, special pentru a merge la vot

Guvernul a avizat favorabil o notă prin care Ministerul Educaţiei a propus suspendarea cursurilor universitare în data de 10 decembrie 2012, urmând ca centrele de învăţământ să stabilească procedura de recuperare a cursurilor.

Întrebat de jurnalişti dacă studenţii vor beneficia în acea zi şi de gratuitate pe mijloacele de transport, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Andrei Zaharescu, a răspuns negativ.

"Nu s-a pus în discuţie gratuitatea pe mijloacele de transport", a spus Zaharescu.

Premierul Victor Ponta anunţa, sâmbătă, că Guvernul vrea să declare ziua de luni, 10 decembrie 2012, drept zi liberă în universităţi, astfel încât studenţii care învaţă în alte zone decât cele de domiciliu să aibă posibilitatea să voteze la alegerile parlamentare în localităţile lor şi să poată reveni în timp util, marţi, la cursuri.

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) a transmis, miercuri, un comunicat în care arată că studenţii cer gratuitate pe mijloacele de transport în comun în perioada 7-10 decembrie, pentru a se putea duce să voteze în localităţile de domiciliu şi vor să aibă zi liberă în prima zi după alegeri.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite