UPDATE Stelian Tănase, şeful TVR: Mi s-a cerut să scot jurnalişti, în mod direct, cu nume şi prenume. Directorul de programe al TVR: „Tănase minte zilnic“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul TVR, Stelian Tănase, a declarat, miercuri, la Parlament, că s-au făcut presiuni politice asupra sa, precizând că fostul reprezentant al Guvernului în CA al TVR i-a cerut să îi scoată din grila Televiziunii Române pe Sorin Avram şi Cornel Nistorescu, potrivit Mediafax.

UPDATE Irina Radu, directorul de programe al TVR, a reacţionat pe Facebook, catalogând prestaţia preşedintelui-director general al Televiziunii Române din Comisia de Cultură a Camerei Deputaţilor drept „un circ penibil“, precizând că „omul Tănase minte zilnic, cu program fix“.

„Asistăm la un circ penibil, susţinut în faţa parlamentarilor care plătesc pentru ce au instalat... Dar noi ce vină avem? Cum pot demonstra minciunile, oare ?? Omul Tănase minte zilnic, cu program fix. Ştiţi vorba aia cu hoţul strigă hoţii? De ce oare vârsta unora trebuie să ne ţină cuminţi, politicoşi, îmi pare rău că părinţii mei m-au educat aşa. Mama m-a învăţat să nu scuip. Greşit, mamă!“, a comentat Irina Radu pe contul personal de pe Facebook.

Stelian Tănasea fost audiat, miercuri, în Comisia de Cultură a Camerei Deputaţilor, în contextul în care afirmaţiile recente ale acestuia "au ridicat anumite semne de întrebare asupra a ceea ce se întâmplă în instituţia pe care o conduce", după cum a declarat la începutul audierilor Gigel Ştirbu, preşedintele Comisiei.

În acest context, Stelian Tănase a spus că s-au făcut presiuni politice asupra sa, însă acestea au încetat după ce le-a dezvăluit public. "Până am dat interviul (un interviu acordat gandul.info, n.r.), au fost presiuni politice asupra mea. De atunci, nu", a spus Stelian Tănase, răspunzând la o întrebare adresată de deputatul PPDD Liliana Mincă.

De asemenea, Stelian Tănase a primit telefoane prin care i s-a cerut să scoată din grilă anumiţi jurnalişti. "Mi s-a cerut să-l scot pe Sorin Avram şi pe Cornel Nistorescu, în mod direct, cu nume şi prenume. Am refuzat, mi s-a părut că s-a ajuns prea departe (...) În momentul în care mi s-a cerut de către domnul Cornel Calotă să iau aceste măsuri, am decis să ies public şi să spun", a declarat Stelian Tănase.

Corneliu Calotă a fost înlocuit cu supleantul său, Adrian Ştefan Bădescu, în Consiliul de Administraţie al TVR. Calotă şi Bădescu au fost numiţi membru titular, respectiv membru supleant din partea Guvernului în CA al TVR, pe 1 aprilie, printr-o hotărâre a Parlamentului.

"Toţi care au sunat au rămas cu telefonul în mână", a mai spus Stelian Tănase.

Pe de altă parte, Stelian Tănase a spus că a avut "întrevederi cu lideri politici foarte importanţi din tot spectrul politic". "Chiar şi domnului Ponta i-am cerut o întrevedere", a spus Stelian Tănase, precizând că nu a putut să aibă această întâlnire, în care i-ar fi spus lucrurile pe care le-a declarat ulterior public. De asemenea, Stelian Tănase a spus că, dacă ar fi avut loc această întrevedere, poate nu s-ar fi ajuns la blocajul de astăzi.

Stelian Tănase a adăugat că Televiziunea Română este "la cheremul politicienilor". "Politicienii au fost implicaţi în foarte multe acţiuni nefaste în sarabanda asta de directori care vin şi pleacă ( ...) în schimbarea grilelor (...) TVR nu are o strategie de programe, aşa cum spune legea. Nici nu ar putea să aibă câtă vreme este la cheremul unor politicieni, care sunt foarte imaginativi", a mai spus Tănase.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite