Soţul vicepremierului Sevil Shhaideh, fost angajat al administraţiei Bashar al-Assad, consilier la Ministerul Agriculturii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Soţul vicepremierului Sevil Shhaideh, Akram Shhaideh, care a ocupat funcţii guvernamentale în administraţia liderului de la Damasc, Bashar al-Assad, lucrează în prezent la Ministerul Agriculturii, fiind director de cabinet. În decembrie 2016, Klaus Iohannis a refuzat nominalizarea lui Sevil Shhaideh în funcţia de premier, unul din motive fiind chiar legăturile lui Akram Shhaideh cu regimul de la Damasc, potrivit unor surse politice.

Informaţia a fost confirmată de secretarul de stat de la Agricultură Daniel Botănoiu, la cabinetul căruia Akram Shhaideh este consilier, potrivit HotNews.ro „Akram Shhaideh, cel care deţine funcţia de director al cabinetului propriu din cadrul Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, a fost ales de mine pentru a-mi fi colaborator deoarece are o experienţă importantă în deschiderea pieţelor pentru exportul ovinelor. Domnul Shhaideh cunoaşte bine realităţile agriculturii româneşti lucrând, de asemenea, pe acest segment între anii 2013-2014, la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.Ţin să precizez faptul că alegerea colaboratorilor îmi aparţine întru totul şi am convingerea că decizia pe care am luat-o va ajută Ministerul Agriculturii la îndeplinirea obiectivelor stabilite în cadrul Programului de Guvernare“, a explicat miercuri Botănoiu, într-o precizare oficială transmisă prin Biroul de presă al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, informează Hotnews.  

  

În decembrie 2016, PSD a propus-o pe Sevil Shhaideh pentru functia de prim-ministru al României. Atunci, site-ul de investigaţii Rise Project a scris despre poziţiile pe care l-a deţinut soţul ei, Akram Shhaideh,  în aparatul guvernamental sirian: „Primul sau loc de muncă a fost că şef de departament în cadrul Ministerului Agriculturii de la Damasc, în 1988. Shhaideh şi-a continuat carieră în aceeaşi instituţie până în 2010, tot pe funcţii de conducere“.  

Mai mult, soţul premierului propus în 2016 de PSD, „sirianul Akram Shhaideh, şi-a exprimat în repetate rânduri susţinerea pentru regimul Bashar al-Assad, acuzat de crime de război în conflictul civil izbucnit la Damasc în martie 2011“, a mai arătat Rise Project.  

Klaus Iohannis a refuzat nominalizarea lui Sevil Shhaideh în decembrie. Potrivit unor surse politice, unul din motive ar fi fost chiar faptul că soţul acesteia ar fi avut legături cu regimiul al-Assad.  

Citeşte şi:

Dragnea, după acuzele că soţul lui Shhaideh este susţinătorul lui Assad: Serviciile să aibă o poziţie clară. Altfel, o să consider că zvonurile pleacă de la ele

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite