Sorin Bota, senator PSD: Guvernul trebuie să menţină programele „Prima casă“ şi „Prima maşină“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Senatorul social-democrat, Sorin Bota. FOTO Arhivă Adevărul
Senatorul social-democrat, Sorin Bota. FOTO Arhivă Adevărul

Senatorul PSD Sorin Bota, membru al Comisiei pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital din camera superioară a Parlamentului, susţine, într-un comunicat de duminică, faptul că Guvernul trebuie să menţină programele „Prima casă“ şi „Prima maşină“, având în vedere că acestea susţin achiziţiile de bunuri de valoare mare şi sunt importante pentru bugetul anului viitor.

„Aceste programe sunt esenţiale pentru sustenabilitatea bugetului în 2016, mai ales în contextul noilor reglementări legate de asumarea echilibrată a riscurilor în cazul ipotecilor", a precizează Bota în comunicat. 

Fostul ministru al Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, anunţa, pe 27 octombrie, că o decizie în privinţa continuării în 2016 a programelor „Prima casă“ şi „Prima maşină“ ar urma să fie luată în cursul lunii noiembrie, în urma unei analize privind impactul implementării acestora, potrivti Agerpres.

„La Finanţe analizăm pentru a vedea exact care a fost impactul, care au fost avantajele, dacă au fost alte probleme legate de implementare, de ţintele pe care le aşteptam. Mă pronunţ atunci când ştiu exact care au fost efectele unui astfel de program, pentru că au fost voci şi contra şi pro“, declarase ministrul Finanţelor Publice, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.

Citeşte şi:

Ultimele repetiţii pentru parada de Ziua Naţională în Capitală. Soldaţii au defilat, dar au făcut şi fotografii: „Mami, ce tare! Soldatul mi-a făcut poză din tanc“ 

Mii de soldaţi şi pompieri au făcut, duminică dimineaţă, ultimele repetiţii pentru parada de 1 Decembrie care va fi organizată în Piaţa Constituţiei din Capitală, la fel ca anul trecut, în faţa Casei Poporului.

Liviu Dragnea: PSD va vota pentru cererile DNA în cazurile Şova şi Oltean. Mie îmi face rău fizic să decid destinul unui om

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică, la emisiunea „După 20 de ani“ de la ProTV, că social-democraţii vor vota în favoarea solicitărilor DNA de arestare preventivă a lui Dan Şova, Ioan Oltean şi Cătălin Teodorescu, precizând, de asemenea, că doreşte eliminarea din Constituţie a imunităţii, fiindcă astfel de cazuri îi fac „un rău fizic“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite