Sondaj IRES: NATO, organizaţia internaţională în care românii au cea mai mare încredere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

NATO este organizaţia internaţională în care românii au cea mai mare încredere că ar acorda sprijin României în cazul unui război în regiune, potrivit unui studiu IRES. 45% din respondenţi au declarat că au multă şi foarte multă încredere în NATO. La polul opus se află Marea Britanie, cu 28% încredere multă şi foarte multă.

„Gândiţi-vă la următoarele ţări, organizaţii sau strucuturi internaţionale cu care România are încheiate parteneriate, câtă încredere aveţi în capacitatea de a acorda sprijin României în caz de război?“ este întrebarea adresată în ultimul sondaj realizat de IRES. Prima poziţie este ocupată de NATO, cu 48% încredere multă şi foarte multă, urmată de SUA, 44% încredere multă şi foarte multă.

Românii au încredere în Uniunea Europeană, ocupanta locului 3, în procent de 40%. Sunt mai mulţi cei care au declarat că nu au încredere în UE. 49% au spus că au puţină şi farte puţină încredere în UE. Printre ţările din UE incluse în sondaj sunt Germania, Franţa şi Marea Britanie. Dintre cele trei, românii au aceeaşi încredere în Germania şi în Franţa.

31% din respondenţi au spus că au multă şi foarte multă încredere în Germania şi în Franţa. Pe ultimul loc se află Marea Britanie, cu 28% încredere multă şi foarte multă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite