Secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană, despre avionul deturnat de Lukaşenko: E piraterie la nivel de stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană FOTO Mircea Geoană  / Facebook
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană FOTO Mircea Geoană  / Facebook

Secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană a condamnat, luni, deturnarea avionului Ryanair de regimul din Belarus. Mircea Geoană spune că acest lucru este iacceptabil şi poate fi încadrat în categoria „pirateriei la nivel de stat”. El a mai spus că Alianţa Nord-Atlantică face apel la Belarus pentru eliberarea jurnalistului Roman Protasevici şi a iubitei acestuia, rusoaica Sofia Sapega.

„Consiliul Nord Atlantic a condamnat în termeni puternici aterizarea forţată în Belarus de săptămâna trecută. Această aterizare forţată a unui avion civil a pus în pericol vieţile pasagerilor şi a echipajului. Acest gest este inacceptabil şi violează normele ce guvernează Aviaţia civilă. Acest gest poate fi introdus în categoria pirateriei la nivel de stat”, scrie Digi24. 

El mai spune că acesta este „un incident ce ne arată modul în care regimul de la Minsk se opune principiilor democratice fundamentale”.

„Suntem în măsura să salutăm deciziile pe care UE le-a adoptat. UE are instrumente, NATO nu are şi suntem în favoarea unei anchete internaţionale care să aducă lumină şi transparenţă în jurul acestui incident”, a mai declarat Mircea Geoană, conform sursei citate. 

Mircea Geoană a mai declarat că NATO face apel ca Belarus să ofere „drepturi fundamentale la liberă exprimare”.„Poporul din Belarus trebuie să-şi aleagă calea”, a mai spus secretarul general adjunct al NATO.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite