Scandal în Comisia de control a SRI pe subiectul Maior: „Manipulează opinia publică cu scopul de a susţine declaraţiile halucinante ale lui Dragnea şi Tăriceanu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucian Stanciu Viziteu, membru USR în Comisia de control a SRI
Lucian Stanciu Viziteu, membru USR în Comisia de control a SRI

„Vicepreşedintele Comisiei de control SRI, Marian Cucşa (ALDE) se foloseşte de funcţia pe care o deţine pentru a manipula şi induce în eroare opinia publică cu scopul de a susţine declaraţiile halucinante ale şefului său de partid, Călin Popescu Tăriceanu şi ale liderului PSD, Liviu Dragnea”, susţine deputatul USR Lucian Stanciu Viziteu.

“Marian Cucşa a inundat presa cu informaţii false pentru a lăsa senzaţia că se lucrează profesionist la un nou raport al comisiei, bazat pe informaţii şi documente ce au venit chiar de la Servicul Român de Informaţii”, spune Viziteu, la rândul său membru în comisia de control a SRI.

“Domnul Cucşa declară public că la comisie au venit mii de pagini ce privesc activitatea fostei conduceri a SRI şi în special a fostului director, George Maior. În realitate, miile de pagini despre care vorbeşte domnul Cucşa nu au fost încă analizate în comisie, aşa cum chiar el admite, astfel încât nimeni din comisie nu poate spune încă dacă acele mii de pagini privesc activitatea lui George Maior sau alte chestiuni ce ţin de activitatea serviciului. De altfel, din corespondenţa oficială cu SRI am fost informaţi că documentele privesc relaţia inter-instituţională dintre SRI şi alte instituţii ale statului român”, explică Viziteu.

“În ultimul an şi jumătate, preşedintele Manda şi vicepreşedintele Cucşa s-au remarcat doar prin producerea unui document oficial ce poate fi încadrat mai degrabă la stilul pamflet. În momentul de faţă doresc să producă un document similar, în care să vorbească despre aşa-zisul culoar din justiţie. De altfel, domnul Cucşa a vorbit deja despre acest lucru, chiar fără să fi citit documentele!”, arată liderul USR.

“Le transmit încă o dată domnilor Manda şi Cucşa, că dacă vor să facă un control parlamentar real la Serviciul Român de Informaţii să nu mai blocheze controlul specific la unităţile SRI şi nici să nu mai blocheze audierea unor persoane care şi-au arătat deja dorinţa de a venit la comisie, aşa cum este chiar domnul Liviu Dragnea”, încheie Viziteu.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite