Rolul şi rostul

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Disciplinat, respectând milităreşte ordinele prim-ministrului Victor Ponta, Parlamentul României a aprobat şi binecuvântat cu ilustrul său  vot şi cu indicaţiile preţioase ale atot-ştiutoatoarei doamne Gabriela Vrânceanu-Firea –Pandele etc, componenţa noului Consiliu de Administraţie al SRTV, urmând ca foarte curând să îl valideze şi pe dl. Stelian Tănase ca preşedinte-director general.

Componenţa noului Consiliu e una de natură să stârnească sentimente contradictorii. Partidele ce, până la decesul  USL, i-au asigurat sprijinul fostului şi catastrofalului preşedinte-director general, Elwis Săftoiu (PNL), au evitat, cu notabila excepţie a d-lui Claudiu Brânzan (PSD), să îşi aleagă reprezentanţi din rândul  celor ce au făcut parte şi din fostul C.A. Au dispărut astfel, după ce ani şi ani, fie au vegetat, fie de văzut de propriile interese şi afaceri, din noul Consiliu persoane precum Cristian Niţulescu (PSD), cel ce va rămâne în analele TVR  prin caraghioslâcul ruşinos cu oaia Pufulica, dar şi erinica doamnă Lucia Hossu-Longin  ale cărei gesticulaţii groteşti de republicană de la Ploieşti nu au mai convins şi nici nu au mai păcălit acum pe nimeni. La fel cum a dispărut numele d-lui Gabriel Tufeanu, fostul reprezentant al Guvernului, a cărui atitudine în fostul C.A., a fost primul indiciu că d-lui Claudiu Elwis Săftoiu i se pregăteşte un sfârşit fără glorie, al cărui epilog lamentabil se consumă azi prin studiourile de la Realitatea tv.

 Pe de altă parte, stârneşte mirări generozitatea fără precedent a principalului partid de guvernământ ce a cedat două dintre cele patru locuri care i se cuveneau Partidului Conservator şi fantomaticului PPDD. Dacă faţă de PC, PSD are unele datorii, dacă alianţa cu Dan Voiculescu şi oamenii săi îi este d-lui Victor Ponta mai mult decât necesară şi pentru ea prim-ministrul e dispus să plătească oricât, e mai greu de explicat dărnicia faţă de PPDD. Să fie vorba oare vorba aici doar despre expresia dezinteresului PSD faţă de TVR, partidul d-lui Ponta mulţumindu-se pentru campaniile electorale viitoare  cu sprijinul necondiţionat al României tv sau cu cel cu supra-taxă al Antenelor felixiene? Sau să încerce astfel PSD să mai reducă din responsabilitatea deciziei iminente de intrare în insolvenţă a TVR, decizie asupra căreia dl. Ponta pare să fi convenit cu dl. Stelian Tănase?

Însăşi hotărârea menţinerii în postul de director-general a respectivului domn e generatoare de întrebări. Dl. Tănase va juca aşadar rolul slugii la doi stăpâni. Va fi pe mai departe susţinut de PNL şi de Crin Antonescu, dar va beneficia şi de sprijinul PSD şi al lui Victor Ponta. Îi va hrăni pe mai departe premierului visul deşart al unei viitoare refaceri a USL. Chiar mai mult decât dl. Călin Popescu-Tăriceanu, trădător “curat”, cu acte în regulă.

Dl. Stelian Tănase va mima, prin dubla sa subordonare, că e falsul garant al apolitismului TVR. Un apolitism fără nici  un fel de acoperire în realitate de vreme ce dl. Tănase a admis că a discutat cu premierul situaţia colaboratorilor cu nume, dar fără har de oameni de televiziune pe care i-a miluit cu emisiuni şi contracte grase, deşi mai prestează şi prin alte părţi şi nu au nici acolo, nici la TVR audienţă. Foarte curând celor deja aduşi într-un TVR pe care l-au tavernizat că aşa au vrut muşchii şi umorile domnului Stelian Tănase, li se va adăuga dl. Ioan Buduca ce va face o emisiune de promovare a cărţii pe TVR 2. Care emisiune, supremă dovadă de incompetenţă a lui Stelian Tănase, a directoarei de programe, Irina Radu, a directoarei TVR 2, Liana Săndulescu, se va difuza sâmbăta de la ora 22, adică exact în acelaşi timp când pe TVR 1 se transmite emisiunea Profesioniştii. Indiciu clar că  sus-numiţii nu au auzit vreodată despre evitarea canibalizării programelor aceluiaşi post, lucru ce nu ţine de “manualul BBC” pe care îl tot evocă maladiv şi de râsul lumii Stelian Tănase, ci de un elementar bun simţ de care respectivii sunt defectivi.

În condiţiile insolvenţei, care presupune numirea unui administrator judiciar ce are puteri discreţionare, e greu de precizat care vor mai fi rolul şi rostul Consiliului de Administraţie. Rolul şi rostul  lui Stelian Tănase însuşi. Sper totuşi ca noul CA să verifice contractele încheiate de dl. Tănase cu amicii şi favorita domniei –sale, cu Casa de avocatură Muşat & asociaţii, în condiţiile în care SRTV are o armată de consilieri juridici. Ba chiar să îl întrebe pe noul preşedinte-director general din banii cui s-a plătit ori se va plăti amenda de 70.000 de lei dictată de CNA pentru care principal vinovat e tot dl. Stelian Tănase.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite